Τέλος στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής έβαλε ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος πλέον αναλαμβάνει το πόστο του πρώτου προπονητή της Ντέρμπι Κάουντι. Έχοντας διατελέσει υπηρεσιακός, ο βετεράνος Άγγλος επιθετικός πήρε τη θέση του μόνιμου στα «κριάρια» και υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο ως πρώτος τεχνικός.

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας είχε επιστρέψει στο Νησί ως παίκτης – προπονητής, με στόχο να μάθει κάποια πρώτα μυστικά της θέσης, ιδίως στο πλευρό του Φιλίπ Κοκού. Όταν ο Ολλανδός απομακρύνθηκε μετά το πολύ κακό ξεκίνημα στην τρέχουσα σεζόν της Championship, ανέλαβε το πόστο του, αλλά ταυτόχρονα μπορούσε να θέτει εαυτόν στη διάθεση του… εαυτού του.

Ωστόσο, από το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου 2021, ο Ρούνεϊ είναι και επίσημα ο νέος μόνιμος τεχνικός της Ντέρμπι μέχρι και το καλοκαίρι του 2023 και πλέον κρεμάει τα παπούτσια του.

Έτσι, βάζει τέλος σε μια καριέρα ως ποδοσφαιριστής, έπειτα από 765 ματς, 313 γκολ, 5 πρωταθλήματα Premier League, 1 Champions League και ένα βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς στην Αγγλία. Επίσης, «έγραψε» 120 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, με το οποίο σκόραρε και 53 τέρματα, όντας ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του.