Στις 29 Οκτωβρίου 2006, στη γειτονιά Σαν Πάολο του Μπάρι, μια μηχανή με δύο άντρες πλησιάζει ένα Nissan Micra, το οποίο οδηγεί ένας νεαρός.

Θα ακουστούν επτά πυροβολισμοί, οι δύο θα φύγουν αμέσως με τη μηχανή και ο 18χρονος οδηγός είναι ήδη νεκρός. Το όνομα του ήταν Τζιοβάνι Μοντάνι, έπαιζε στην ομάδα της Μπάρι και έκανε όνειρα για μια καριέρα στη Serie A με τη φανέλα μιας ομάδας του ιταλικού βορρά.

Αυτή η προτίμησή του δεν ήταν τυχαία. Ο πατέρας του, Άντζελο Αντόνιο, είχε καταδικαστεί για ένοπλη ληστεία και εμπόριο ναρκωτικών, με αποτέλεσμα ο θείος του, Αντρέα Μοντάνι, να είναι ο επικεφαλής της φαμίλιας. Ναι, ο 18χρονος Τζιοβάνι ήταν γιος και ανιψιός μαφιόζων και αυτοί οι δύο άντρες θα τον «οδηγούσαν» στον θάνατο.

Ο πατέρας Άντζελο Αντόνιο, είχε αποφασίσει να γυρίσει την πλάτη του στη μαφία, να ξεκόψει και αυτή η στάση του, είχε ενθουσιάσει τον γιο του, ο οποίος ήθελε να πετύχει στο ποδόσφαιρο για να συνδέεται το όνομα της οικογένειας του με τη μπάλα πλέον και όχι με τη μαφία.

Όλα, όμως, θα άλλαζαν τον Ιούνιο του 2006, όταν ο Τζιοβάνι και ο ξάδερφος Σαλβατόρε, γιος του θείου Αντρέα Μοντάνι, πήγαν για να αγοράσουν ένα σκυλί για δώρο γενεθλίων. Η τιμή ήταν στα 1.500 ευρώ, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος έπεσε στα 900 και όταν ο Σαλβατόρε τού υπενθύμισε ότι μιλάει με τους Μοντάνι, έβγαλε όπλο και τον πυροβόλησε.

Το γεγονός ότι ο Τζιοβάνι έφυγε και δεν αναζήτησε εκδίκηση, έκανε έξαλλο τον θείο Αντρέα, ο οποίος έδωσε εντολή σε δύο ανθρώπους του να σκοτώσουν τον 18χρονο ανιψιό, ο οποίος ήθελε να ξεφύγει από όλα αυτά…