Με τον Λιονέλ Μέσι τα έβαλε άνθρωπος από το περιβάλλον του Αντουάν Γκριεζμάν, λόγω των προβλημάτων του Γάλλου στη Μπαρτσελόνα.

Ο Γκριεζμάν πήγε στους μπλαουγκράνα ως μια μεγάλη μεταγραφή αλλά δεν έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά και να δείξει όσα έδειχνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Χωρίς, όμως, να φταίει ο ίδιος γι’ αυτό, όπως δήλωσε στο France Football o Έρικ Όλατς, ο άνθρωπος που «ανακάλυψε» τον Γκριεζμάν όταν ήταν πιτσιρικάς και υπήρξε σύμβουλός του επί χρόνια.

«Ο Αντουάν πήγε σε έναν σύλλογο, όπου ο Μέσι έχει πάνω του όλα τα βλέμματα. Είναι αυτοκράτορας και μονάρχης. Δεν καλωσόρισε την άφιξη του Αντουάν. Η στάση του ήταν αξιοθρήνητη. Πάντα άκουγα τον Αντουάν να λέει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με τον Μέσι, αλλά ποτέ το αντίστροφο. Αυτό είναι το καθεστώς του τρόμου. Είτε είσαι μαζί του, είτε εναντίον του», είπε αρχικά ο Όλατς και συνέχισε.

«Ο Γκριεζμάν θα προσπαθήσει κάθε φορά να είναι καλός μέσα στο γήπεδο. Δεν θα έλθει ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση με κανέναν. Και δεν είναι έλλειψη θάρρους ή προσωπικότητας. Απλώς, λατρεύει το ποδόσφαιρο και θέλει να παίξει. Τίποτε άλλο. Μόλις είναι στο γήπεδο, είναι χαρούμενος.

Τον έχω δει σε τόσο πολύ περίπλοκες στιγμές που ξέρω ότι θα το κάνει. Ο σύλλογος είναι άρρωστος, όχι αυτός. Την περασμένη σεζόν, όταν πήγε στην Μπαρτσελόνα ο Αντουάν, ο Μέσι δεν του μίλησε και δεν του έδινε την μπάλα. Δημιούργησε ένα πραγματικό τραύμα, ικανό να προκαλέσει πρόβλημα στην προσαρμογή».