Την ομάδα που θα βρει αντίπαλο στους «16» του Europa League έμαθε ο Ολυμπιακός, λίγες ώρες μετά την επική νίκη – πρόκριση με ανατροπή επί της Άρσεναλ. Τα νέα έγιναν γνωστά την ίδια ώρα που η «ερυθρόλευκη» αποστολή ξεκινούσε το ταξίδι επιστροφής της για την Αθήνα.

Δεν υπήρχε κανένας περιορισμός αναφορικά με τους πιθανούς αντιπάλους που θα έβγαζε η κλήρωση, κάτι που σήμαινε ότι η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να πετύχει οποιαδήποτε από αυτές που πέρασαν στην ίδια φάση της διοργάνωσης.

Την κλήρωση πραγματοποίησε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA, Τζόρτζιο Μαρκέτι, ενώ στη διαδικασία βοήθησε ο Ντίτμαρ Χάμαν, ο οποίος έχει σηκώσει με δύο διαφορετικές ομάδες το τρόπαιο, την Μπάγερν Μονάχου τη σεζόν 1995-96 και τη Λίβερπουλ την αγωνιστική περίοδο 2000-01.

Τελικά, ο Ολυμπιακός έμαθε ότι θα αντιμετωπίσει τη Γουλβς, την ομάδα στην οποία πήρε μεταγραφή την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο ο Ντανιέλ Ποντένσε. Η πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «16» έχει οριστεί για τις 12 Μαρτίου στο γήπεδο Καραϊσκάκη και η ρεβάνς για τις 19 Μαρτίου στο «Μολινό».

Οι 15 πιθανοί αντίπαλοι των Πειραιωτών στο Europa League ήταν οι εξής: Βασιλεία (Ελβετία), Κοπεγχάγη (Δανία), Χετάφε (Ισπανία), Ίντερ (Ιταλία), Mπασάκσεχιρ (Τουρκία), Λίντσερ (Αυστρία), Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία), Ρέιντζερς (Σκωτία), Ρόμα (Ιταλία), Σεβίλλη (Ισπανία), Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία), Βόλφσμπουργκ (Γερμανία), Γουλβς (Αγγλία) και ο νικητής του Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ζάλτσμπουργκ, με τη γερμανική ομάδα να έχει τεράστιο προβάδισμα, χάρη στο 4-1 του πρώτου αγώνα. Το ματς αυτό θα γίνει απόψε στις 19:00 στην αυστριακή πόλη.

Με την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ, η Ελλάδα παραμένει στη 17η θέση της βαθμολογία της UEFA, αλλά τουλάχιστον μείωσε την διαφορά που είχε από την Κύπρο, ενώ το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς θα έχει την ευκαιρία να προσφέρει ακόμη περισσότερους βαθμούς στη χώρα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των «16»:

  • Μπασακσεχίρ – Κοπεγχάγη
  • Ολυμπιακός – Γουλβς
  • Ρέιντζερς – Μπάγερ Λεβερκούζεν
  • Βόλφσμπουργκ – Σαχτάρ Ντόνετσκ
  • Ίντερ – Χετάφε
  • Σεβίλλη – Ρόμα
  • Ζάλτσμπουργκ/Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Βασιλεία
  • Λίντσερ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ