Το ποδόσφαιρο είναι παραπάνω από ένα άθλημα, είναι πάθος, είναι τρόπος ζωής, ακόμη και τρόπος για να αντιμετωπίσεις τον θάνατο. Αυτό αποδεικνύει και ένας φανατικός οπαδός της Λίβερπουλ, ο Ντέιβ Έβανς είναι ένας άντρας, που μαζί με τη σύζυγό του, Λιζ, μετακόμισε στη Νέα Ζηλανδία στις 19 Δεκεμβρίου, για μια «πιο υγιή ζωή, ήμασταν πάντα εξωστρεφείς, αγαπούσαμε τις παραλίες και είχαμε έναν όμορφο τρόπο ζωής», όπως εξήγησε η γυναίκα.

Ωστόσο, η μοίρα είχε πάρει άλλη απόφαση για το ζευγάρι. Μόλις τρεις ημέρες μετά τη μετακόμισή τους σε άλλη χώρα και ήπειρο, ο Ντέιβ διαγνώστηκε με καρκίνο του χοληδόχου πόρου. Τα χειρότερα ήρθαν πριν από τρεις εβδομάδες, όταν άκουσε από τους γιατρούς να του λένε πως έχει μόνο δύο εβδομάδες ζωής.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος αντέχει. Και αντέχει για να δει τη Λίβερπουλ να σηκώνει το τρόπαιο στον ουρανό του «Wanda Metropolitano». Σύμφωνα με την Liverpoolecho έχει ήδη περάσει το προσδόκιμο βάσει της διάγνωσης, όμως δεν γίνεται να μην δει το παιχνίδι της ομάδας του στο μεγάλο αυτό ραντεβού.

Η κατάστασή του είναι πλέον μη αναστρέψιμη. Ντέιβ και Λιζ είχαν μαζέψει 10.000 λίρες, ώστε να μεταβούν στη Μαδρίτη και να παρακολουθήσουν τον τελικό του Champions League, ωστόσο το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την κηδεία του. Η οικογένειά του το μόνο που ελπίζει, είναι το αγαπημένο τους πρόσωπο να αντέξει μερικές ώρες ακόμη…

Η συγκλονιστική αυτή ιστορία έχει γίνει γνωστή και σε μεγάλες δόξες του συλλόγου του Μερσεϊσάιντ, με τους Τζέιμι Ρέντναπ, Ρόνι Γουίλαν, Τζον Όλντριτζ και Στιβ ΜακΜάχον να του στέλνουν μηνύματα στήριξης. Ο ίδιος περιμένει να ακούσει μερικά λόγια και από τον Στίβεν Τζέραρντ, όπως ανέφερε ο άνθρωπος που περνάει μαζί του αυτές τις δύσκολες ώρες.

Κάτι τέτοιο, σε συνδυασμό με το να δει τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ να φτάνουν στην κορυφή της Ευρώπης, θα αποτελούσε τον καλύτερο τρόπο για να κλείσει τα μάτια του. Μένει να φανεί εάν όντως γίνει και η επιθυμία του… διαταγή για τους «κόκκινους» κόντρα στην πάντα απρόβλεπτη Τότεναμ.