Θεωρείται ένα από τα παιδιά-θαύματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και ένα από τα ανερχόμενα αστέρια στην Ιταλία, μαζί με τον Νικολό Τζανιόλο της Ρόμα. Ο λόγος για τον Μόιζε Κιν της Γιουβέντους, ο οποίος αρχίζει και παίρνει χρόνο συμμετοχής με τα μπιανκονέρι το τελευταίο διάστημα, ενώ στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κάλιαρι φόρεσε και τη φανέλα βασικού.

Ωστόσο, το χρώμα του δέρματός του δεν φαίνεται να είναι αποδεκτό από μερίδα των τιφόζι, καθώς γίνεται ο… νέος Μάριο Μπαλοτέλι για τους οπαδούς στη γειτονική χώρα, που αγαπούν να του εκφράζουν το ρατσιστικό τους μίσος. Όπως συνέβη στη Σαρδηνία, όπου άκουσε από τις εξέδρες ήχους μαϊμούς.

Ο επιθετικός της Γιούβε, ωστόσο, δεν πτοήθηκε όταν έφτασαν στα αυτιά του η ήχοι από κάποιους θεατές στη «Σαρντάνια Αρένα» και… απάντησε με ιδανικό τρόπο εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Αφού πρώτα έχασε μια κλασική ευκαιρία, στη συνέχεια κατάφερε να πετύχει γκολ (στο 85ο λεπτό του ματς) για να κάνει όσους του επιτέθηκαν με αυτόν τον τρόπο να σωπάσουν.

Μάλιστα, πανηγύρισε ανοίγοντας τα χέρια του μπροστά από την εξέδρα των οπαδών της Κάλιαρι, χωρίς όμως να προκαλέσει. Δεν έμεινε, όμως, εκεί. Μετά το ματς έκανε ανάρτηση στα social media, ποστάροντας φωτογραφία με τη συγκεκριμένη στιγμή, την οποία συνόδευσε με την εξής λεζάντα: «Ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσεις στον ρατσισμό».

Στο πλευρό του Κιν στάθηκε σχεδόν σύσσωμη η Serie A, με πολλούς συμπαίκτες και αντιπάλους να του εκφράζουν την υποστήριξή τους. Μεταξύ αυτών και ο Μπλεζ Ματουϊντί, ο οποίος «ανέβασε» και εκείνος μια φωτογραφία του 19χρονου επιθετικού, με τη λεζάντα «Λευκοί + Μαύροι» στα ιταλικά, κατά το bianconeri που είναι το προσωνύμιο της Γιουβέντους.