Το ότι το Κιμ είναι το πιο συνηθισμένο όνομα στη Νότια Κορέα -μαζί με το Λι- είναι γνωστό και δεν δημιουργεί καμία έκπληξη η εθνική ομάδα της χώρας να έχει μπόλικους από αυτούς. Το να παίζουν, όμως, πέντε ταυτοχρόνως και μάλιστα όλοι τους να συνθέτουν την αμυντική γραμμή, δεν το λες και συνηθισμένο.

Πιο συγκεκριμένα, σύσσωμη η αμυντική γραμμή των Νοτιοκορεατών, στο χθεσινό παιχνίδι με την Κίνα για το Asian Cup, αποτελούταν από Κιμ. Τόσο η αμυντική τετράδα όσο και ο τερματοφύλακας είχαν ίδιο όνομα.

Γκολκίπερ έπαιξε ο Κιμ Σέουνγκ-Γκιου, δεξί μπακ ο Κιμ Μουν-Χουάν, αριστερό μπακ ο Κιμ Ζιν-Σου, ενώ η δυάδα των στόπερ απαρτιζόταν από τους Κιμ Γιουνγκ-Γκουόν και Κιμ Μιν-Γιάε, που σκόραρε κιόλας! Στον πάγκο υπήρχε ακόμη ένας, ο Κιμ Ζιν-Χιέον, αλλά θα ήταν δύσκολο να περάσει στο ματς, καθώς είναι τερματοφύλακας.

Οι Κιμ… νίκησαν τους Λι, καθώς έπαιξε μόλις ένας βασικός (ο Λι Τσουνγκ-Γιόνγκ), ενώ δύο ακόμη έμειναν στον πάγκο (οι Λι Ζάε-Σουνγκ και Λι Σέουνγκ-Γου).

Για την ιστορία, η Νότια Κορέα επικράτησε τις Κίνας με 2-0 και παραμένει πρώτη και αήττητη με 9 βαθμούς στον 3ο Όμιλο, έχοντας μηδέν γκολ παθητικό. Λογικό! Με τόσο συμπαγή άμυνα, από όλες τις απόψεις…