Για τρεις με τέσσερις εβδομάδες θα μείνει εκτός δράσης ο ποδοσφαιριστής Μοχάμεντ Σαλάχ, τον οποίο τραυμάτισε ο Σέρχιο Ράμος στο συμβάν που στιγμάτισε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το Σάββατο, μεταξύ Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Σαλάχ δίνει μάχη με τον χρόνο να αναρρώσει εγκαίρως από τον τραυματισμό στον ώμο του και να προχωρήσει η αποκατάστασή του ώστε να μην χάσει το Μουντιάλ, σύμφωνα ωστόσο με τον φυσιοθεραπευτή της Λίβερπουλ θα μείνει εκτός αγωνιστικού χώρου για τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Ο 25χρονος θέλει διακαώς να παίξει με τα χρώματα της Αιγύπτου στο Μουντιάλ, καθώς αυτή είναι μόλις η τρίτη συμμετοχή της εθνικής ομάδας της χώρας σε Παγκόσμιο Κύπελλο και η πρώτη εδώ και 38 χρόνια.

«Λυπάται για αυτό που έγινε αλλά έχει εστιάσει στην ανάρρωση και ψάχνει να δει πότε μπορεί να είναι έτοιμος» δήλωσε ο Ρούμπεν Πονς στην ισπανική εφημερίδα Marca. «Αρχικά εκτιμάται πως θα χρειαστεί τρεις με τέσσερις εβδομάδες αλλά θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε αυτόν τον χρόνο, αυτός είναι ο μεγάλος στόχος» πρόσθεσε.

Η Αίγυπτος συμμετέχει στον πρώτο όμιλο του Μουντιάλ και παίζει με την Ουρουγουάη στις 15 Ιουνίου, πριν αντιμετωπίσει την «οικοδέσποινα» Ρωσία στις 19 και τη Σαουδική Αραβία στις 25.