Το σύμβολο για το άπειρο, που είναι το «8» σε περιστροφή 90 μοιρών, και το όνομα του Αντρές Ινιέστα δέσποζε χθες στο «Καμπ Νου», σε ένα εκπληκτικό κορεό που δημιούργησαν οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα, στο τελευταίο ματς του θρυλικού για τον σύλλογο της Καταλονίας ποδοσφαιριστή.

Στο τέλος του αγώνα η γιορτή κορυφώθηκε. Μπορεί όλοι να ήταν λυπημένοι για το γεγονός πως αναγκάζονται να που «αντίο» στον Ινιέστα, αλλά ταυτόχρονα ένιωθαν και την ευλογία να αποχαιρετούν έναν τόσο σπουδαίο ποδοσφαιριστή, που τίμησε σε όλη του την καριέρα μόνο τα μπλαουγκράνα. Δυο τεράστια μπαλόνια , το ένα να απεικονίζονται τα δυο φετινά τρόπαια που κατέκτησε η Μπάρτσα και ένα με το τον αριθμό 8 του Ινιέστα… ξαπλωμένο και το μήνυμα «Αιώνιος», πέταξαν στον ουρανό της Βαρκελώνης. Το νταμπλ της ομάδας δεν γινόταν να μην αφιερωθεί στον μεγάλο της αρχηγό, ο οποίος δακρυσμένος παρακολουθούσε την τελετή.  

«Θα είσαι πάντα δικός μας. Σε ευχαριστούμε Αντρές Ινιέστα για όλα όσα μας πρόσφερες», ήταν το μήνυμα που ακούστηκε στο Καμπ Νόου και το χειροκρότημα ήταν ζεστό, ειδικά από τους συμπαίκτες του, που φορούσαν όλοι τους το Νο8. Στη συνέχεια σήκωσε το 25ο πρωτάθλημα του συλλόγου και το πάρτι… πήρε φωτιά.

Ο Ινιέστα πήρε το μικρόφωνο και είπε: «Είναι πολύ δύσκολη μέρα. Πέρασα 22 χρόνια πανέμορφα, ήταν μεγάλη τιμή για μένα να παίξω στο καλύτερο κλαμπ στον κόσμο. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου, έναν προς έναν ξεχωριστά, θα μου λείψετε, ευχαριστώ τους οπαδούς μας, για την αγάπη, τον σεβασμό που μου δείξατε από την πρώτη ήμερα που έφτασα. Ήρθα παιδί και φεύγω άνδρας. Ευχαριστώ που μου ζητήσατε να μείνω, θα σας έχω για πάντα στην καρδιά μου. Έχω μείνει χωρίς λόγια, ζήτω η Μπαρτσελόνα, ζήτω η Καταλονία, ζήτω η Φουεντεαλμπίγια».