Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος αρχίζει σταδιακά να κερδίζει χώρο και χρόνο στην Άρσεναλ, καθώς και στο χθεσινό ματς με τη Λέστερ εκτός έδρας, ο 20χρονος στόπερ ξεκίνησε βασικός για την ομάδα του. Όμως, μόλις στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης υπέπεσε σε ένα λάθος και αποβλήθηκε.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχασε την μπάλα από τον Ιχεανάτσο λίγο κάτω από τη σέντρα του γηπέδου, γκρέμισε τον αντίπαλό του και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, τη στιγμή που το σκορ ήταν ήδη στο 1-0 υπέρ των «αλεπούδων».

Ο Αρσέν Βενγκέρ στήριξε τον ποδοσφαιριστή του, λέγοντας πως αυτή η ενέργεια δεν δικαιολογούσε την κόκκινη κάρτα του ρέφερι. Όπως και να έχει, για τον Μαυροπάνο αυτή η φάση αποτελεί μάθημα για την καριέρα του είτε στην Πρέμιερ Λιγκ, είτε σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα αγωνιστεί.

Πάντως, για τα χάλια της Άρσεναλ μέσα στο 2018 δεν φταίει σίγουρα ο νεαρός Έλληνας στόπερ, καθώς η ομάδα του δεν έχει καταφέρει να μαζέψει ούτε έναν βαθμό σε εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος! Οι «κανονιέρηδες» έχουν μια ακόμη ευκαιρία, στο τελευταίο ματς της Πρέμιερ με αντίπαλο τη Χάντερσφιλντ να το αλλάξει.