Ωραία βρήκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την ιδέα να μεταφέρονται οι φίλαθλοι της εθνικής Ρωσίας, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2018, με εισιτήρια που θα στοιχίζουν συμβολικά μόλις πέντε ρούβλια, δηλαδή περίπου 10 λεπτά του ευρώ, τα οποία θα διαθέτει η αεροπορική εταιρεία Aeroflot, έπειτα από δική της πρόταση.

Ο Βιτάλι Σάβελιεφ, πρόεδρος της Aeroflot, παρουσίασε την πρόταση της εταιρείας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, λέγοντας τα εξής: «Θα μεταφέρουμε (τους φιλάθλους) όχι δωρεάν, αλλά με εισιτήριο πέντε ρουβλίων. Θέλουμε το Παγκόσμιο Κύπελο να πάρει “πέντε” (στη Ρωσία το άριστα βαθμολογείται με το πέντε)».

Ο Σάβελιεφ εξήγησε στη συνέχεια ότι η εταιρεία θα μεταφέρει όλους τους Ρώσους φιλάθλους με τις πτήσεις της Aeroflot «σε οποιαδήποτε πόλη διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελο, με πέντε ρούβλια (περιλαμβανομένων των φόρων) προς τη μία κατεύθυνση», όπως και ότι «τα εισιτήρια θα πωλούνται τρεις μέρες πριν από την έναρξη του αγώνα και τρεις μέρες μετά την λήξη του αγώνα».

Ο Ρώσος πρόεδρος, αφού άκουσε την προσφορά, απάντησε λακωνικά «ωραία», επικροτώντας την, αν και ρώτησε αν η προσφορά αυτή αφορά μόνο τους Ρώσους φιλάθλους. «Μόνο τους φιλάθλους της εθνικής Ρωσίας», είπε ο Σάβελιεφ, προσθέτοντας ότι «αυτό για εμάς σημαίνει ότι θα διαθέσουμε εισιτήρια για 70 χιλιάδες θέσεις».