Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει αποκλειστεί από την Ευρώπη, μετά και την ήττα του στην Λισαβόνα από τη Σπόρτινγκ, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, αλλά ο Τάκης Λεμονής τόνισε ότι η ομάδα του έχει κίνητρο για το αυριανό (21:45) παιχνίδι κόντρα στη Γιουβέντους, το οποίο απορρέει από τη διαφύλαξη του πρεστίζ του συλλόγου και την ανάγκη συλλογής βαθμών.

Συγκεκριμένα, ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός ρωτήθηκε για το τι θα πει στους ποδοσφαιριστές του πριν το ματς: «Πρέπει να βάλουμε στη ζυγαριά αρκετά πράγματα. Το ένα είναι το πρεστίζ της ομάδας και το άλλο οι βαθμοί. Σκεφτόμαστε και το πρωτάθλημα γιατί μέσω αυτού βγαίνουμε στην Ευρώπη. Το κίνητρο είναι πολύ υψηλό και ισχυρό πάντα σε τέτοια ματς. Δεν ανησυχώ γι’ αυτό. Οπότε θα μπούμε για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό», ήταν η απάντησή του.

Σε ερώτηση Ιταλού δημοσιογράφου για το τι σκέφτεται μετά το ματς της Γιούβε κόντρα στη Νάπολι, είπε: «Ναι το είδα το ματς. Θα μιλήσω για το τι έγινε πριν τον αγώνα και τι συζητάγαμε με τους συνεργάτες μου. Η Νάπολι μου αρέσει πολύ όπως παίζει αλλά η Γιουβέντους έχει βαριά φανέλα και μετράει αυτό και μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Είδαμε κάποια πράγματα, ωστόσο θεωρώ ότι αύριο αυτά θα είναι κάπως διαφορετικά».

Σε άλλη ερώτηση από Ιταλό δημοσιογράφο, για το ποιον θα έβγαζε από τους «μπιανκονέρι», εάν είχε αυτήν τη δυνατότητα, τόνισε: «Γύρω στους 11 παίκτες θα έβγαζα. Αστειεύομαι. Δεν νομίζω ότι μπορώ να διαλέξω. Είναι ένα πολύ καλό σύνολο. Εμείς περιμένουμε από τη Γιουβέντους να επιτεθεί και να θέλει να έχει τον πρώτο λόγο στο ματς για να μην εξαρτάται από το άλλο ματς. Δεν θα αλλάξουμε πολλά εμείς σε σχέση με τα όσα ματς έχουμε παίξει με Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα».

Σχετικά με την κριτική που υπάρχει για το «ψευτοεννιάρι» και το εάν θα πάει αλλιώς αύριο, σημείωσε: «Ναι πιστεύω θα έχουμε κάτι διαφορετικό. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ. Εγώ στέκομαι πιο πολύ στο στιλ και την φιλοσοφία του παιχνιδιού που θα έχουμε αύριο».

Όσον αφορά το εάν σκέφτεται και το πρωτάθλημα, επισήμανε: «Ναι, νομίζω ότι στη ζυγαριά πρέπει να βάλουμε αρκετά και ένα από αυτά είναι και το πρωτάθλημα. Σίγουρα το σκέφτομαι έτσι. Τον Οφόε και τον Εμενίκε και τα προβλήματα… Ο Οτζίτζα είναι καλά. Υπολογίζεται για τον αγώνα. Ο Εμενίκε είναι λίγο δύσκολο. Έχει κάνει 2-3 προπονήσεις με την ομάδα, αλλά λείπει καιρό. Θα δούμε μετά την προπόνηση».

Τέλος, για το κατά πόσο έχει στόχο να αιφνιδιάσει τη Γιουβέντους, δήλωσε: «Κάναμε κάτι ανάλογο από στιλ παιχνιδιού με την Μπαρτσελόνα. Κάπως έτσι θα κινηθούμε, ίσως με κάποια διαφορετικά πρόσωπα».

Πάρντο: Να κάνουμε ένα άριστο ματς

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Φελίπε Πάρντο. Σε ερώτηση για τα γκολ με τη Σπόρτινγκ και το εάν θέλει κάτι ανάλογο και αύριο, απάντησε: «Προσωπικά, είμαι πολύ χαρούμενος για τα δύο αυτά γκολ. Είναι αλήθεια, γιατί βοήθησαν την ομάδα. Φυσικά έχω τη φιλοδοξία να το επαναλάβω με Γιουβέντους. Σημασία έχει να κάνουμε ένα άριστο ματς ως ομάδα και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Πολύ σημαντικό για εμάς είναι να τελειώσουμε καλά φέτος τη διοργάνωση. Είναι φιλοδοξία και δική μου και κάθε παίκτη να σκοράρει σε αυτόν τον θεσμό».

«Όλα τα ματς στη διοργάνωση έχουν ενδιαφέρον και κίνητρο. Όλα τα ματς του Ολυμπιακού έχουν ενδιαφέρον. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε αύριο και να τελειώσουμε ωραία τη διοργάνωση μπροστά στον κόσμο μας. Αυτό που έγινε είναι ότι παρότι είχαμε την φιλοδοξία και την θέληση δεν καταφέραμε να μαζέψουμε τους βαθμούς που θέλαμε και έπρεπε», είπε ο Πάρντο για να κλείσει.