Πρώτο επίσημο ματς για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο της ΑΕΚ με τους κιτρινόμαυρους να ξεκινούν το φετινό τους ευρωπαϊκό ταξίδι από το Σαράγεβο απέναντι στη Βελέζ.

Η ώρα των επίσημων υποχρεώσεων της ΑΕΚ έφτασε. Απόψε (22/7 – 21:30) στο στάδιο Γκρμπάβιτσα του Σαράγεβο η Ένωση κοντράρεται με τη Βελέζ ξεκινώντας το ευρωπαϊκό της ταξίδι για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Η βοσνιακή ομάδα αποτελεί το πρώτο εμπόδιο της Ένωσης στον δρόμο για την είσοδο στους ομίλους, στους οποίους η ΑΕΚ πρέπει να είναι παρούσα, τόσο για να αρχίσει τη σεζόν με θετική αύρα όσο και για το πρεστίζ του συλλόγου, αλλά και το χτίσιμο του ευρωπαϊκού μέλλοντος του.

Η ΑΕΚ δεδομένα είναι το φαβορί απέναντι στη Βελέζ, αλλά επιβάλλεται να το αποδείξει στο γήπεδο από το πρώτο κιόλας παιχνίδι. Οι δύο νίκες πρέπει να είναι ο στόχος των παικτών του Μιλόγεβιτς, ειδικά από τη στιγμή που το εκτός έδρας γκολ δεν ισχύει πλέον. Ο Σέρβος κόουτς άλλωστε αυτό ζήτησε, το νικηφόρο αποτέλεσμα δηλαδή, προκειμένου η Ένωση να πάρει ξεκάθαρα το πάνω χέρι ενόψει της ρεβάνς σε μια εβδομάδα στην Αθήνα, θέλοντας τους παίκτες του πειθαρχημένους όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Μιλόγεβιτς κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στον κιτρινόμαυρο πάγκο και θέλει να φέρει έναν νέο αέρα στους κιτρινόμαυρους μετά από την περσινή πολύ δύσκολη χρονιά. Το δήλωσε άλλωστε και ο Μιχάλης Μπακάκης, ο οποίος υποστήριξε πως αυτός και οι συμπαίκτες του πρέπει να αφήσουν πίσω τους ό,τι συνέβη πέρυσι και με τον Σέρβο τεχνικό πλέον να αλλάξουν τη φιλοσοφία τους, παίζοντας κυριαρχικό ποδόσφαιρο για να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι. Για την ώρα πάντως οι κιτρινόμαυροι επικεντρώνονται στα προκριματικά του Conference League με τον Μιλόγεβιτς να έχει αποδείξει ότι διαθέτει το know – how για να οδηγήσει την Ένωση στους ομίλους, μετρώντας ένα σερί 12 προκρίσεων στους προκριματικούς του καλοκαιριού.

Στην αποστολή που ταξίδεψε στη Βοσνία βρίσκονται όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕΚ. Ανάμεσά τους και τα πρόσφατα, δηλαδή οι Λε Ταλέκ, Βράνιες και Αραούχο. Πάντως η παρουσία κάποιου εκ των τριών στην ενδεκάδα θα θεωρείται έκπληξη με τον Μιλόγεβιτς να αναμένεται να βασιστεί κυρίως στους παίκτες που είχε χρησιμοποιήσει στην πρόβα τζενεράλε με τον Απόλλωνα Λεμεσού πριν από μια εβδομάδα. Στάνκοβιτς και Τσιντώτας διεκδικούν τη θέση στην εστία, στο κέντρο της άμυνας ο Σβάρνας λογικά θα πλαισιώσει τον Τζαβέλλα με τον Μπακάκη στο δεξί άκρο και έναν εκ των Λόπες ή Μιτάι στα αριστερά. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής θα ξεκινήσει το δίδυμο των Σάκχοφ – Σιμάνσκι, μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο θα κινείται ο Μάνταλος, στα άκρα οι Αλμπάνης και Λιβάι Γκαρσία και στην κορυφή της επίθεσης ο Ανσαριφάρντ.

Προπόνηση της ΑΕΚ στο Σαράγεβο

Το παν για την ΑΕΚ στο αποψινό ματς λοιπόν είναι η νίκη ανεξάρτητα από το αν αυτή θα συνδυαστεί με ωραίο ποδόσφαιρο σε αυτό το χρονικό σημείο. Το ξεκαθάρισε και ο Μιλόγεβιτς άλλωστε. Την ίδια στιγμή ο συνάδελφος του στη Βελέζ, Φέτζα Ντούντιτς αναγνώρισε την ποιότητα της ΑΕΚ ενόψει των δύο αναμετρήσεων, αλλά έκανε λόγο πως δεν πρόκειται για… εξωγήινους, θέλοντας να αποφορτίσει τους παίκτες του. Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η ΑΕΚ πρέπει να αποδείξει ότι είναι το φαβορί από το πρώτο ματς στο Σαράγεβο. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι χθες βράδυ η τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα δεν είχε «κλειδώσει», ενώ οι Βόσνιοι περιμένουν κοντά στους 7.000 οπαδούς τους στις εξέδρες.

Πηγή: gazzetta.gr