Ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε λόγο για στιγμή που θα μείνει στην ιστορία του Παναθηναϊκού αναφορικά με τις υπογραφές για το γήπεδο στον Βοτανικό, τονίζοντας πως είναι τιμή του που συνέβη μ’ εκείνον στην ιδιοκτησία του συλλόγου.

Το μεγάλο αφεντικό του «τριφυλλιού» στην επίσημη δήλωσή του έπειτα από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας για να αρχίσει το έργο της Διπλής Ανάπλασης στον Βοτανικό με την Κυβέρνηση, τον Δήμο Αθηναίων, την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τον Ερασιτέχνη και τις τράπεζες να κάνουν όλοι μαζί το πρώτο βήμα, είπε:

«Είναι μια ιστορική στιγμή για τον Παναθηναϊκό η σημερινή. Ένα όνειρο δεκαετιών, να αποκτήσει ο σύλλογος το σπίτι του, μπαίνει σε φάση υλοποίησης. Ο Παναθηναϊκός αλλάζει επίπεδο με το γήπεδο στο Βοτανικό.

Το κύτταρο του συλλόγου, ο Αθλητικός Όμιλος, θα αποκτήσει επιτέλους τις εγκαταστάσεις που αρμόζουν στην ιστορία του πλέον πολυνίκη συλλόγου της Ελλάδας. Αποτελεί τιμή για μένα που επί των ημερών μου στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ, ικανοποιείται το απολύτως δίκαιο αίτημα του Παναθηναϊκού να αποκτήσει το δικό του γήπεδο».