Οι πράσινοι προηγήθηκαν στο 51′ με πέναλτι του Μακέντα, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 85′ με τον Χαουρέγκι.

Για τον Παναθηναϊκό το κίνητρο, βασικά, ήταν το γόητρο και το να βρει την ηρεμία της η ομάδα, όσο αυτό είναι εύκολο, μετά τα τελευταία γεγονότα με τον Γιώργο Δώνη και τον Γιάννη Αλαφούζο. Για τον Αστέρα Τρίπολης, από την άλλη, το κίνητρο ήταν βαθμολογικό, αφού με νίκη θα πατούσε στην 6άδα.

Καμία από τις δύο ομάδες, τελικά, δεν πέτυχε αυτό που ήθελε, με το τελικό 1-1 να αφήνει με παράπονα και τις δύο πλευρές για τη διαιτησία.

Αργός ήταν ο ρυθμός από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και συνεχίστηκε έτσι, με συνέπεια να μην είναι καλό το θέαμα. Για να το θέσουμε με περισσότερη ακρίβεια… δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Αστέρας -ο οποίος έχασε στο 19′ με τραυματισμό τον Ιγκλέσιας- ήταν πρωτίστως στην άμυνα και είχε ως στόχο να μην αφήσει κενούς χώρους, ο Παναθηναϊκός από την άλλη πλευρά δυσκολευόταν να δημιουργήσει κάποια φάση και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ και με τους Ντέλετιτς και Χατζηγιοβάνη, αντίστοιχα, πιο δραστήριους.

Στο δεύτερο μέρος, πάντως, τα πράγματα ήταν καλύτερα και σε αυτό βοήθησε το γρήγορο γκολ. Το μαρκάρισμα του Τασουλή στον Ναντ, στο 48′, έφερε μέσω VAR το πέναλτι για τους πράσινους και ο Μακέντα με… τη δεύτερη, αφού η πρώτη εκτέλεση αποκρούστηκε από τον Παπαδόπουλο αλλά ο διαιτητής έδωσε επανάληψη, έκανε το 0-1.

Αυτή η εξέλιξη έφερε νεύρα αλλά και αντίδραση στους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 59′ έγιναν για πρώτη φορά απειλητικοί με το σουτ του Κώτσιρα που απέκρουσε ο Διούδης, για να αποκτήσουν αριθμητικό πλεονέκτημα οι γηπεδούχοι στο 65′: Διαμαρτυρίες του Ζαχίντ, 2η κίτρινη κάρτα και ο Παναθηναϊκός έμεινε με 10 παίκτες.

Τα δεδομένα του παιχνιδιού άλλαξαν και μαζί άλλαξε και η εικόνα του, αφού ο Αστέρας έγινε πιο τολμηρός και έψαξε την ισοφάριση, την οποία τελικά βρήκε στο 85′ με τον Χουρέγκι από δεξιά, μετά τη σέντρα του Λουίς Φερνάντεθ και την κόντρα στον Κουρμπέλη (1-1).

Και με τον χρόνο να πιέζει, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τους πράσινους, οι οποίοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 91′ με τον Περέα, αφήνοντας δύο βαθμούς στην Τρίπολη.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής (78′ Σίτο), Σουάρεθ, Πασαλίδης, Ιγκλέσιας (19′ Βαλιέντε), Μουνάφο, Φερνάντεζ, Κρέσπι (61′ Λουίς Φερνάντεθ), Χαουρέγκι, Ντέλετιτς.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης (60′ Αλεξανδρόπουλος), Αποστολάκης, Νούνες, Πούγγουρας, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Κουρμπέλης, Νατζ, Ανουάρ, Μακέντα (76′ Περέα).