Η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα υποδεχόμενη τον προτελευταίο Παναιτωλικό.

Το ματς άρχισε με τον Παναθηναϊκό να κάνει αναγκαστική αλλαγή στο 6′, αφού ο Κολοβέτσιος δεν μπορούσε να συνεχίσει και άφησε τη θέση του στον Νούνες. Όχι και ο καλύτερος τρόπος για να μπεις σε έναν αγώνα, αλλά η συνέχεια ήταν μια χαρά για τους πράσινους.

Το γκολ του νεαρού Βαγγιανίδη, στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός, στο 23′ μετά το γύρισμα του Κουρμπέλη έφερε το 1-0 και απλοποίησε τα πράγματα για το τριφύλλι, το οποίο είχε φάσεις τόσο πριν το γκολ όσο και μετά. Για να έρθει τελικά το 2-0 στο 40′ και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Ζαχίντ άδειασε την άμυνα του Παναιτωλικού με πολύ ωραία κίνηση και πλάσαρε σωστά, βάζοντας ουσιαστικά πρόωρο τέλος στο ματς. Οι Αγρινιώτες, άλλωστε, δεν έχουν πείσει φέτος ότι μπορούν να επιστρέψουν από μια τέτοια κατάσταση και αποδείχθηκε ξανά.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Παναθηναϊκός πήρε πέναλτι για μαρκάρισμα του Μαλή στον Χατζηγιοβάνη και ο Μακέντα από τα 11 βήματα έγραψε το 3-0 (49′), με την ομάδα του Γιώργου Δώνη να ρίχνει ρυθμό στη συνέχεια και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν για το γκολ της τιμής.

Και αφού το προσπάθησαν, εκμεταλλευόμενοι και τη χαλάρωση των γηπεδούχων, το πέτυχαν τελικά στο 91′ με την κεφαλιά του Ντουάρτε, για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 3-1. Ακόμη μία ήττα για τον Παναιτωλικό, επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κολοβέτσιος (6′ Νούνες), Δώνης, Μακέντα, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης, Κουρμπέλης (80′ Νατζ), Πούγγουρας, Βαγιαννίδης (61′ Αγιούμπ).

Παναιτωλικός: Φερνάντεθ, Ταχάρ, Ρόσα (72′ Φυτόπουλος), Ντάλσιο, Αλβάρες (59′ Μιμίτο), Μουνιέ (58′ Ντουάρτε), Κέβιν, Ντάουντα, Τσιγγάρας, Μαλής, Σιέστεντ.