Με γκολ των Λημνιού και Αουγκούστο ο πρωταθλητής πήγε στο +1 από τον Ολυμπιακό, αλλά με ματς περισσότερο.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο ματς και το έδειξε με την τεράστια ευκαιρία του Πέλκα στο 11′ από κοντά και φυσικά με το 0-1 αμέσως μετά, στο 14′, από το πλασέ του Λημνιού μετά την κεφαλιά-πάσα του Άκπομ.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα είχε πετύχει το γρήγορο γκολ που ήθελε και είχε τη δυνατότητα να διαχειριστεί όπως επιθυμούσε το ματς στη συνέχεια, απέναντι σε μια ΑΕΛ που προσπάθησε για την ισοφάριση.

Ενδεχομένως να έφτανε σε αυτή στο 34′, αν ο Σέρβος διαιτητής Γιοβάνοβιτς έδινε μέσω VAR πέναλτι για χέρι είτε του Μαουρίσιο είτε του Αουγκούστο στην ίδια φάση. Δεν το έκανε όμως και ο Αουγκούστο, τελικά, ήταν αυτός που έγραψε το 0-2 στο 45′ με τρομερό σουτ από τα 30 μέτρα, βάζοντας βάσεις νίκης για τον ΠΑΟΚ.

Αυτή θα μπορούσε να οριστικοποιηθεί στο 56′ αν η μπάλα δεν πήγαινε στο δοκάρι από την κεφαλιά του Πέλκα, με την ΑΕΛ να ζητάει εκ νέου πέναλτι λίγα λεπτά μετά για χέρι του Λημνιού.

Ο ρέφερι, τελικά, δεν υπέδειξε κάτι, αλλά το γκολ που έψαχναν οι Θεσσαλοί το βρήκαν τελικά στο 67′ με το δυνατό σουτ του Ηλιάδη εντός περιοχής (1-2). Οι Θεσσαλοί είχαν χρόνο για να πιέσουν με στόχο την ισοφάριση και το έκαναν, αλλά το 2-2 δεν ήρθε ποτέ, αφού ο ΠΑΟΚ ήταν σοβαρός και κράτησε τους τρεις βαθμούς.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μπάλλας, Τόρζε, Παπάζογλου, Μούζεκ, Μάρκοβιτς, Μόρας, Σεσέροβιτς, Ασούμπρε, Αλί Γκαζάλ (45′ Ηλιάδης), Βινίσιους (77′ Πινακάς).

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Ντόουγκλας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Λάμπρου (85′ Ροντρίγκο), Πέλκας (62′ Ελ Καντουρί), Άκπομ (76′ Σφιντέρσκι).