Ο Παναθηναϊκός πήρε… κεφάλι νωρίς με το γκολ-πέναλτι του Χατζηγιοβάνη, αλλά ισοφαρίστηκε, 1-1, με τον ίδιο τρόπο (Μουνίθ) και ακόμη μια φορά δεν μπόρεσε να… φτιάξει σερί νικών!

Ο Βόλος του Χουάν Φεράντο ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Μελισσά κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Φεράρι, δεξί ο Ντεντάκης και ο Δημόπουλος με τον Βιγιάρες στο κέντρο της άμυνας. Τσοκάνης και Μαξ οι δύο κεντρικοί μέσοι.

Φερνάντο, Μπαλογιάννης, Τόρες η μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον Μουνίθ.

Ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη, ο οποίος είχε να διαχειριστεί απουσίες βασικών του ποδοσφαιριστών(Πούγγουρας, Ζαχίντ, Κουρμπέλης), παρατάχθηκε με τον Διούδη στην υπεράσπιση της εστίας.

Αριστερό μπακ ο Ινσούα, δεξί ο Γιόχανσον και ο Κολοβέτσιος δίπλα στον Σένκεφελντ. Δώνης, Μπουζούκης, Κολοβός στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Δεξί εξτρέμ ο Χατζηθεοδωρίδης, αριστερό ο Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή του 4-3-3 ο Μακέντα.

Με ένα ξεκίνημα… copy-paste, με εκείνο του παιχνιδιού με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Παναθηναϊκός βρήκε το ιδανικότερο σενάριο στην έναρξη του ματς και μόλις στο 7᾽ πήρε κεφάλι στο σκορ με την εύστοχη εκτέλεση του Χατζηγιοβάνη, ο οποίος με χτύπημα αλά Πανένκα νίκησε την Μελίσσα!

Η ομάδα του Δώνη που ήταν απόλυτα κυριάρχη πάνω στο χορτάρι στο πρώτο εικοσάλεπτο(κατοχή μπάλας στο 60-40) θα μπορούσε να βάλεις μεγαλύτερες βάσεις νίκης αλλά δύο… τσαφ εντός περιοχής, ένα του Χατζηγιοβάνη και ένα Χατζηθεοδωρίδη, πέταξαν στα σκουπίδια δύο πολύ καλές φάσεις ανάπτυξης.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Βόλος, άρχισε να πατά καλύτερα. Στο 23᾽ ο Φεράρι απείλησε εκτός περιοχής, λίγα λεπτά αργότερα ο Τσοκάνης μέσα από την περιοχή σούταρε άουτ και στο 33᾽οι γηπεδούχοι έπειτα από εξαιρετικό επιθετικό τρανζίσιον, πάτησαν περιοχή, ο Δώνης ανέτρεψε τον Ζοάο και ο Μουνίθ στο 35῾ από την άσπρη βούλα έφερε το ματς στα ίσια.

Μάλιστα, ο Βόλος θα μπορούσε να φέρει τούμπα το ματς στο φινάλε του πρώτου μέρους αλλά ο Κολοβέτσιος πρόλαβε να βάλει την κόντρα στον Ζοάο, πριν εκείνος σκοράρει σε κενή εστία!

Η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν ήταν καθόλου καλή και με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Γιώργος Δώνης έριξε στο ματς τους Νούνες και Περέα αντί των Κολοβού και Χατζηθεοδωρίδη και γύρισε το σύστημα σε 4-4-2. Ο Πορτογάλος έπαιξε δίπλα στον Δώνη και ο Κολομβιανός στο πλευρό του Μακέντα.

Το Τριφύλλι πήρε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα, είχε μεγαλύτερη ισορροπία αλλά με εξαίρεση το άθλιο τελείωμα του Μακέντα στο 46᾽ από πολύ καλή θέση, δεν μπορούσε να απειλήσει με συχνότητα.

Πάλι του έλειψε το καθαρό μυαλό, το εναλλακτικό σχέδιο, αυτό το κάτι παραπάνω στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, σε εκείνο το σημείο.

Ο Ιταλός φορ, μάλιστα, σπατάλησε μία μοναδική ευκαιρία στο 67᾽ όταν από σέντρα του Μπουζούκη, βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι αλλά η κεφαλιά του ήταν εντελώς άστοχη.

Από το 75᾽ και έπειτα η πίεση του Παναθηναϊκού έγινε ακόμη μεγαλύτερη, μιας και ο Βόλος οπισθοχώρησε για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Ο Δώνης έριξε στο ματς και τον Μπεκ, η ομάδα του έκλεισε στην περιοχή της τον Βόλο και στο 80᾽ με τον Μακέντα(ο Δημόπουλος πρόλαβε τον Περέα στο κενό τέρμα) και στο 83᾽ με τον Μπεκ(η κεφαλιά πέρασε άουτ) έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχει το ζητούμενο. Το δεύτερο γκολ.

Ο Παναθηναϊκός όσο περνούσε η ώρα, τόσο πιο επικίνδυνος γινόταν αλλά οι παίκτες του Δώνη δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν στόχο!

Τρία σουτ του Νούνες πέρασαν έξω και η στιγμή που έκρινε το ματς ήρθε στο 92᾽! Ο Περέα πλάσαρε ο Δημόπουλος έσωσε πάνω στην γραμμή και στην επαναφορά ο Μακέντα, αμαρκάριστος, έστειλε την μπάλα στην… Λάρισα!

Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Παναθηναϊκός πέταξε ακόμη δύο βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα!

Βόλος: Μελίσσας, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Τσίκα, Φεράρι, Μαξ, Τσοκάνης, Ζοάο (85’ Λύρατζης), Μπαλογιάννης (63’ Τσαούσης), Μουνίθ, Τόρες.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον (76’ Μπεκ), Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Ινσούα, Μπουζούκης, Δώνης, Κολοβός (46’ Περέα), Χατζηθεοδωρίδης (46’ Νούνες), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης.

πηγή: gazzetta.gr