Η «μάχη» του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη που θα τους αφήσει μόνους στην πρώτη θέση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς άφησε εκτός αποστολής τον Μεριά και προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου ως βασικού, ενώ ο Άμπελ Φερέιρα έχει κατέβει «πάνοπλος» από τη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης θέλουν να αφήσουν την «άσφαιρη» προηγούμενη αγωνιστική πίσω μετά τις «λευκές» ισοπαλίες με Παναιτωλικό και Βόλο, αντίστοιχα επιδιώκοντας πειστική εμφάνιση. Ο Γιώργος Δώνης πήρε στην αποστολή τον Μπεκ, άφησε εκτός τον Μολό ενώ δεν υπολογίζει τον τραυματία Ζαχίντ. Από την άλλη, ο Μπόρχα Χιμένεθ έρχεται στο ΟΑΚΑ χωρίς τους Ριέρα, Μάρκο Φερνάντεθ και Βλάχο, που είναι τραυματίες και τον Τασουλή, ο οποίος εκτέι τιμωρία λόγω καρτών.

Η Λαμία για πρώτη φορά στην ιστορία της στο πρωτάθλημα θέλει να κάνει το 4/4 αλλά έχει δύσκολη αποστολή στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ο Άρης θέλει να κάνει δυναμική επιστροφή στις νίκες μετά το 1-1 στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ. Στη διάθεση του Μίκαελ Ένινγκ δεν θα είναι ο τιμωρημένος Ιντέγε, ενώ μένει να φανεί αν ο Τσιλιγγίρης έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον αυχένα. Ο Άκης Μάντζιος, από την άλλη δεν έχει απουσίες.

Την ίδια ώρα στην Ξάνθη, η ομάδα των Κόλτση και Σιδέρη καλείται να επιστρέψει στις νίκες μετά από πέντε αγωνιστικές, απέναντι στον Ατρόμητο, που προέρχεται από την επεισοδιακή επικράτηση στο φινάλε επί του ΟΦΗ, την περασμένη αγωνιστική. Στη διάθεση των αντικαταστατών του Κίκο Ραμίρεζ είναι όλοι οι παίκτες, ενώ από την άλλη, για τους Οφρυδόπουλο και Κορακάκη δεν είναι διαθέσιμοι οι Μάνσον και Ουγκράι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης (15:00, Novasports 1)

Ξάνθη – Ατρόμητος (17:15, ΕRTSPORTS)

Άρης – Λαμία (17:15, Novasports 2)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (19:30, Novasports1)