Το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου στην περιοχή της Τούμπας επέστρεψε στην επικαιρότητα. Απασχόλησε στην συνάντηση του Ιβάν Σαββίδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα (21/10), ενώ αποτέλεσε θέμα συζήτησης στην συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης στο ΥΜΑΘ το μεσημέρι της Τρίτης (22/10).

Το βράδυ της Δευτέρας ο Γιώργης Σαββίδης αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην πρόθεση της οικογένειας να φτάσει η χωρητικότητα του νέου γηπέδου «το λιγότερο στις 40.000», ενώ την Τρίτη (22/10) με νέα ανάρτησή του στο Instagram, ο γιος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έγραψε έναν συμβολικό αριθμό: 41.926.

Είναι ξεκάθαρο πως η επιθυμία και βούληση της οικογένειας Σαββίδη είναι το γήπεδο να φτάσει ακόμη και να ξεπεράσει τις 40.000 θέσεις.

Υπάρχουν πάντως διάφορα γραφειοκρατικά ζητήματα που θα πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου να ανέλθει η χωρητικότητα του νέου γηπέδου σ’ αυτά τα νούμερα, δεδομένου του χώρου και της έκτασης, κι αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα επόμενα βήματα.

Παρότι ήταν εκτός ατζέντας το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ απασχόλησε την σημερινή σύσκεψη στο ΥΜΑΘ μεταξύ φορέων της Θεσσαλονίκης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε το θέμα του γηπέδου του ΠΑΟΚ στην συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης στο ΥΜΑΘ.

Στην συνάντηση τέθηκαν τα θέματα του Μετρό Θεσσαλονίκης και του ΟΑΣΘ καθώς και οι κάθετοι άξονες της Εγνατίας Οδού, η υπερυψωμένη Περιφερειακή, το «ορφανό χιλιόμετρο» στην Ποτίδαια, η σύνδεση του Λιμένα Θεσσαλονίκης με τον σιδηρόδρομο.

Στην συζήτηση αν και δεν ήταν στην ατζέντα τέθηκε και το θέμα της ανάπλασης του γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Υπενθυμίζεται ότι χθες υπήρξε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Ιβάν Σαββίδη με το γήπεδο του ΠΑΟΚ να ήταν το κυρίαρχο θέμα.

Εξερχόμενοι οι φορείς από την συνάντηση δεν θέλησαν να κάνουν κάποια δήλωση, παραπέμποντας στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού. Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό παρουσία δημάρχων της πόλης και της διοίκησης της ΔΕΘ για θέματα ανάπτυξης και καινοτομίας.

Πηγή: gazzetta.gr