Τη «μεγάλη απόδραση» πάει να κάνει τις τελευταίες εβδομάδες ο ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε του Παναθηναϊκού εκτός έδρας με 3-1 και σε συνδυασμό με το 0-0 των «Ζωσιμάδων» μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του Αστέρα Τρίπολης, ανέβηκε στη 13η θέση που οδηγεί στο μπαράζ παραμονής, για να… ρίξει εκεί τους Ηπειρώτες, που έμειναν στο 0-0 με τους Αρκάδες.

Παράλληλα, υποβιβάστηκε από τη Super League ο Λεβαδειακός, ο οποίος έχασε από τον Πανιώνιο με 2-1 στην έδρα του, ενώ τόσο ο Αστέρας όσο και οι Ξάνθη-ΑΕΛ μένουν… στο κόλπο του υποβιβασμού, με τις δύο τελευταίες αγωνιστικές να είναι πολύ κρίσιμες. Υπενθυμίζεται ότι οι «βυσσινί» απέσπασαν ισοπαλία (1-1) από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλία, ενώ η Ξάνθη έχασε με 4-0 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό.

Πρώτο «διπλό» και κοντά σε παραμονή

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του, που μπορεί όμως να του χαρίσει την παραμονή στη Super League, πέτυχε ο ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας 1-3 του Παναθηναϊκού για την 28η αγωνιστική. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 42΄ με πέναλτι του Μακέντα, όμως με ένα αυτογκόλ του ίδιου παίκτη στο 57΄ και με τέρματα του Σάσι στο 71΄ και του Γιακουμάκη στο 88΄, οι Κρήτες πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή και βγήκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού, ξεπερνώντας τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, από την πλευρά της, δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την ήττα του Άρη από τον Ατρόμητο και ουσιαστικά απώλεσε τις ελπίδες της για την πέμπτη θέση.

Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης): Διούδης, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Παντελάκης, Αποστολάκης (61′ Καμπετσής), Χατζηθεοδωρίδης, Στάικος, Δώνης, Μουνιέ (68′ Αρμενάκας) Άλτμαν (27′ Κάτσε), Μακέντα

ΟΦΗ (Χ. Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Ποτουρίδης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νάστος Νέιρα, Βαζ (87′ Κυριακίδης), Κουτσιανικούλης (46′ Ντίνας), Σόουζα, Σάσι (78′ Γιακουμάκης)

Μπελάδες για τον ΠΑΣ και φωνές για τη διαιτησία

Ισόπαλο 0-0 ολοκληρώθηκε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» το κρίσιμο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης. Ένα αποτέλεσμα που, σε συνδυασμό με τη νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ (1-3), είναι άσχημο και για τις δύο ομάδες, καθώς ο «Άγιαξ» της Ηπείρου βρίσκεται πια στη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ οι Αρκάδες είναι μόλις ένα βαθμό πάνω από την κρητική ομάδα και στο +2 από τη «διακεκαυμένη» ζώνη. Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για το γκολ του Κρίζμαν στο 47′, που ακυρώθηκε λανθασμένα. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν όρθιοι, κυρίως χάρη στις επεμβάσεις του τερματοφύλακα Αθανασιάδη, που ήταν ανίκητος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Μιχαήλ Ν., Μιχαήλ Α., Σκόνδρας, Κάργας, Κάστρο (78’ Λεο), Σεργκελασβίλι, Νικολιάς (61’ Παμλίδης), Πάντελιτς, Κρίζμαν (74’ Αθανασιάδης), Μάνος, Μπουκουβάλας.

Αστέρας Τρίπολης (Γ. Παράσχος): Αθανασιάδης, Μαρτίνεζ, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μπελόκ (68’ Τασουλής), Μανιάς (30’ Αραβίδης), Τσιλιανίδης (88’ Βλάχος)

Υποβιβάστηκε ο Λεβαδειακός, σωτηρία για πανιώνιο

Στη Super League 2 θα παίζει τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Λεβαδειακός, αφού μετά από την ήττα (1-2) από τον Πανιώνιο στην έδρα του υποβιβάστηκε και μαθηματικά, δύο «στροφές» πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, που ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έφτασε στο τρίποντο και στη δική του… ασφάλεια για το μέλλον του στην κατηγορία. Ο Μαρκόφσκι έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους στο 9′, αλλά οι Τσιλούλης στο 28′ και Κόρμπος στο 57′ έφεραν την ανατροπή.

Λεβαδειακός (Ν. Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Νίκας, Ανγκούα, Μαρκόβσκι, Καραχάλιος (55′ Ζησόπουλος), Στανόγεβιτς (74′ Χατζηλάμπρος), Τσαμπούρης (78′ Ρεκιασβίλι), Σαβαντογκό, Λιάγκας, Μητρόπουλος, Αντιλέχου

Πανιώνιος (Άκ. Μάντζιος): Μαλέρμπ, Μασούρας, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Μανιάτης (82΄Οικονομίδης), Μαξίμοβιτς, Κόρμπος, Αλί (46’Σπιριντόνοβιτς) , Τσιλούλης, Μπουμάλ (92′ Άρτσε)