Η ΑΕΚ είχε την πολυτέλεια σε σχέση με τον Ολυμπιακό να ετοιμάζει πολύ νωρίτερα τα πλάνα της για το ντέρμπι της Κυριακής (17/02, 19:30), στο οποίο ο Μανόλο Χιμένεθ εξετάζει διάφορα σχήματα για την ομάδα του. Ένα από αυτά είναι με τρεις παίκτες στον χώρο του κέντρου, ώστε να «βραχυκυκλώσει» τους Πειραιώτες, όπως κατάφερε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, πριν από τέσσερις ημέρες.

Η απουσία του Νίκλας Χουλτ «δένει» σε μεγάλο βαθμό τα χέρια του Ανδαλουσιανού, καθώς ο Μιχάλης Μπακάκης θα αγωνιστεί αναγκαστικά ως αριστερό μπακ ή αριστερό μπακ χαφ. Μάλιστα, το εάν θα είναι έτοιμος ή όχι ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, θα καθορίσει και τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει -είτε αρχικά, είτε στη διάρκεια του ματς- και τρία στόπερ.

Όπως προκύπτει, ο Χιμένεθ φαίνεται πως σκέφτεται σοβαρά τη χρησιμοποίηση τριάδας στο χώρο του κέντρου, με τον Σιμόες ως αμυντικό μέσο να πλαισιώνεται από Κρίστισιτς και Μάνταλο ως εσωτερικούς χαφ. Ο Μπακασέτας θα είναι στο φαληρικό γήπεδο, αλλά ο τραυματισμός από τον οποίο προέρχεται, μάλλον τον αφήνει στον πάγκο.

Σήμερα και αύριο θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα για το αν θα είναι διαθέσιμος ο Ουκρανός στόπερ, ο οποίος ήταν καταλυτικός στα «διπλά» που πανηγύρισε η Ένωση στο Καραϊσκάκη. Ο έμπειρος αμυντικός αισθάνεται καλύτερα, αλλά θα πρέπει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή να μπει σε κανονικό πρόγραμμα για να υπολογίζεται ενόψει Ολυμπιακού.