Στην καλύτερη της εμφάνιση στην τρέχουσα σεζόν, η ΑΕΛ νίκησε 4-2 τον Πανιώνιο, ο οποίος αγωνίστηκε από το 39′ με δέκα παίκτες, λόγω σωστής αποβολής του Τσιλούλη.  Οι «βυσσινί» είχαν ακόμη δύο δοκάρια και τρεις με τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα τέρματα. Με τη νίκη αυτή οι Θεσσαλοί έφτασαν τους 14 βαθμούς και πήραν μεγάλη βαθμολογική ανάσα, ενώ οι «κυανέρυθροι» έμειναν στους 17, προβληματίζοντας σε μεγάλο βαθμό με την κάκιστη σημερινή τους εμφάνιση.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν κακοί, καθώς μέχρι να παίξουν με παίκτη λιγότερο από το 39′, αλλά πολύ περισσότερο μετά από αυτό, ήταν σαν να μην υπήρχαν στο γήπεδο. Έτσι, όταν η μία ομάδα πιάνει τόσο καλή απόδοση και η άλλη τη χειρότερή της, το 4-2 -που θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο- κρίνεται απολύτως φυσιολογικό.

«Βυσσινί» υπεροχή, αλλά ισοπαλία

Το δεύτερο ημίχρονο θα ήταν το καλύτερο φετινό για την ΑΕΛ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν εξαιρετικά στο ματς και πίεσαν από το πρώτο λεπτό και μέχρι το 14′ είχαν τρεις καλές ευκαιρίες, με αυτή το 10′ ακόμα καλύτερη όταν ο Νούνιτς με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, ο ίδιος παίκτης, που σήμερα ήταν εξαιρετικός, κατάφερε μετά από ασίστ του Μπαργκάν να ανοίξει το σκορ με νέα κεφαλιά. Εκεί που όλα έδειχναν πως η ΑΕΛ θα… καθάριζε άνετα από το πρώτο ημίχρονο, ήρθε ο Ζίζιτς στο 18′ να κάνει τραγικό λάθος, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Μασούρας, που από κοντά έκανε το 1-1.

Θύμισε… Βίνι Τζόουνς και αποβλήθηκε ο Τσιλούλης

Παρά την ψυχρολουσία όχι από το 1-1, αλλά από τον τρόπο που ήρθε, η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει και στο 39′ έμεινε με παίκτη παραπάνω. Και έμεινε, γιατί ο Τσιλούλης, με χτύπημα που θύμιζε… Βίνι Τζόουνς και μάλιστα στα καλά του, αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Στα λεπτά που έμειναν ως το τέλος του ημιχρόνου οι «βυσσινί»έχασαν άλλες τρεις σημαντικές ευκαιρίες, με το 1-1 όμως να μένει.

Σαρωτική στην επανάληψη η ΑΕΛ

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο και αυτή ήταν η ΑΕΛ. Οι γηπεδούχοι ήταν πραγματικά σαρωτικοί και έκαναν ό,τι ήθελαν τον Πανιώνιο. Αρχικά στο 49′ είδαν τον Κότνικ να διώχνει εντυπωσιακά με τα πόδια το σουτ του Μπαργκάν και τέσσερα λεπτά αργότερα έκαναν το 2-1, με φοβερό γκολ του Μιλοσάβλιεβιτς, μετά από γύρισμα του Μπαργκάν.

Η πίεση από την ομάδα του Φέσα συνεχίστηκε και στο 57′ ο Μπαργκάν με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κότνικ, ενώ στο επόμενο λεπτό έγινε το 3-1. Ο Ντέλετιτς μπήκε εξαιρετικά στην περιοχή, ο Κότνικ τον νίκησε, στη συνέχεια νίκησε και τον Νούνιτς, όμως ο αμαρκάριστος Μπαργκάν δεν είχε πρόβλημα σε κενή εστία να πετύχει το πρώτο του γκολ μετά τις δύο ασίστ του.

Το κερασάκι στη σημερινή… τούρτα της ΑΕΛ, μπήκε από τον Νούνιτς στο 64′. Σε μια φάση ο ορισμός της κόντρας, ο Ντέλετιτς έφυγε γρήγορα, μπήκε στην περιοχή, γύρισε όταν έπρεπε στον Νούνιτς αντί να κάνει σουτ και έτσι έγινε το 4-1. Μετά το γκολ αυτό οι Λαρισαίοι κατέβασαν ταχύτητα, αν και ο Κότνικ και πάλι ήταν αυτός που στο 89′ έδιωξε ωραία το σουτ του Ντέλετιτς, με το ματς να κλείνει με μια γκολάρα του Ντουρμισάι ο οποίος στις καθυστερήσεις με φοβερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Χούμπτσεφ, Ζίζιτς, Μπαργκάν, Άντονι, Κοεφ, Μιλοσάβλιεβιτς, Νούνιτς, Γκοϊκοβιτς, Ντέλετιτς.

Πανιώνιος (Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Κότσιτς, Μπανανά, Ντομίνγκεζ, Οικονομίδης, Κεϊτά, Τσιλούλης, Μασούρας, Πίρις, Ντουρμισάι.

Πηγή: gazzetta.gr