Εισήγηση για ποδοσφαιρικό Grexit χωρίς αναστολή

Η επιστολή-κόλαφος για το ελληνικό ποδόσφαιρο του Χούμπελ προς την FIFA


ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
12:09
29/03/2018
Εισήγηση για ποδοσφαιρικό Grexit χωρίς αναστολή
26
loading

Την αναστολή της ιδιότητας μέλους στη FIFA για την ΕΠΟ πρότεινε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ. Μάλιστα, στην εισήγηση του Αυστριακού προς την Παγκόσμια Συνομοσπονδία δεν υπάρχει κάποια πρόταση για περίοδο χάριτος.

Με άλλα λόγια το Grexit είναι ανοικτό ως ενδεχόμενο, ενώ από αυτό δεν θα εξαιρείται ούτε η εθνική ομάδα.

Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή:

«Αγαπητέ πρόεδρε της Επιτροπής Ομοσπονδιών Μελών της FIFA,

Σε συνέχεια της απόφασης που έλαβε η επιτροπή σας την 4 Ιουλίου 2017 να ορίσει μία Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA (ΕΠ) και σύμφωνα με τους οικείους Όρους Εντολής που έχουν δοθεί από τη FIFA, η Επιτροπή Παρακολούθησης, μεταξύ άλλων, παρακολουθεί τη συνολική κατάσταση στην ΕΠΟ και αναφέρεται αναλόγως στις FIFA/UEFA κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας, οποτεδήποτε.

Ως προς τούτο, ενόψει της δύσκολης κατάστασης την οποία διανύει το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή, αποφασίσαμε να σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή με τη σύσταση να υποβληθεί η υπόθεση στο Συμβούλιο της FIFA με βάση τα ακόλουθα σημεία:

– Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, έχουν σημειωθεί επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας στα γήπεδα τα οποία οδήγησαν ακόμη και σε διακοπή ή και μη διεξαγωγή των αγώνων. Οι αρνητικές εικόνες των τελευταίων γεγονότων προβλήθηκαν διεθνώς και είμαστε βέβαιοι ότι έχετε πληροφορηθεί αναλόγως.

– Όπως γνωρίζετε, στις 12 Μαρτίου 2018, ενόψει των γεγονότων που έλαβαν χώρα στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, όπου ο ιδιοκτήτης μίας εκ των ομάδων εισέβαλε ένοπλος στον αγωνιστικό χώρο, ο Έλληνας υφυπουργός Αθλητισμού αποφάσισε να αναστείλει τη διεξαγωγή του ελληνικού πρωταθλήματος Superleague της περιόδου 2017/18 και του Κυπέλλου Ελλάδας μέχρις ότου όλες οι ΠΑΕ της Α’ Εθνικής να υπογράψουν μία δήλωση όπου θα καταδικάζουν τη βία και θα υπόσχονται να τροποποιήσουν τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ προκειμένου να ενδυναμωθούν οι κυρώσεις σε περίπτωση επεισοδίων βίας στα γήπεδα. Αυτή είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που μία εθνική διοργάνωση έχει ανασταλεί για λόγους που σχετίζονται με τη βία.

Εντωμεταξύ, σε συνέχεια συμβάντων που έλαβαν χώρα στον προαναφερθέντα αγώνα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων Ποδοσφαίρου (ECA) αποφάσισε να αναστείλει την ιδιότητα μέλους ενός μέλους της (ήτοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) με άμεση ισχύ.

– Ως συνέπεια των διαφόρων επεισοδίων βίας, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν πολλές υποθέσεις ενώπιον των διαφόρων βαθμών των δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ. Έχουμε παρατηρήσει ότι το δικαστικό σύστημα είναι αρκετά αργό και ότι πολλές αποφάσεις έχουν αναβληθεί αρκετές φορές. Πιστεύουμε ότι στο τέλος του πρωταθλήματος πολλές υποθέσεις θα συνεχίσουν να εκκρεμούν και ότι ο νικητής του ελληνικού πρωταθλήματος Superleague της περιόδου 2017/18 θα αποφασιστεί στα δικαστήρια και όχι στον αγωνιστικό χώρο.

– Την 1η Φεβρουαρίου 2018, στην προσπάθειά της να συνδράμει στη συνολική ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, η Επιτροπή Παρακολούθησης εξέδωσε μία σειρά από συστάσεις προς την ΕΠΟ και ζήτησε την πλήρη υλοποίησή τους (βλ.παράρτημα). Μέχρι σήμερα, η πλειονότητα αυτών δεν έχει ληφθεί υπόψη.

Σε συνέχεια της προαναφερθείσας διακοπής του ελληνικού πρωταθλήματος Superleague της περιόδου 2017/18, η Επιτροπή Παρακολούθησης εξέδωσε μία δήλωση (βλ. παράρτημα) προτρέποντας την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να λάβει άμεσα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να εξαλείψει κάθε μορφή βίας ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων.

Λαμβανομένων τούτων υπόψη, η Επιτροπή Παρακολούθησης προτρέπει την Επιτροπή Ομοσπονδιών Μελών της FIFA να αναλύσει χωρίς καθυστέρηση την τρέχουσα κατάσταση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και να παραπέμψει την υπόθεση στο Συμβούλιο της FIFA προς συζήτηση. Η Επιτροπή Παρακολούθησης ομόφωνα εισηγείται την άμεση αναστολή της ιδιότητας μέλους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη FIFA.

Προσβλέπουμε στις άμεσες ενέργειες και παραμένουμε στην πλήρη διάθεσή σας.

Μετά τιμής, Χέρμπερτ Χούμπελ

Πρόεδρος Επιτροπής Παρακολούθησης FIFA».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

26
σχόλια
 1. avatar Τελικά

  Ο μπαοκ και οι ουγκανοι του όχι μόνο δεν πήραν το πρωτάθλημα παρόλο που τρεχαν μόνοι τους οι Πόντιοι βγήκαν τρίτοι

 2. avatar ΧΑΣΑΠΗ !!! […]

  Α ΡΕ ΝΙΚΟ ΧΑΣΑΠΗ ΧΑΛΒΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ .

  1. avatar ΝΧ

   Δεν χρειαζόμαι κανενα να με βοήθησε με την βοήθεια μόνο του θεού προσπαθώ να βοηθάω τον εαυτό μου, κάνε και εσυ το ίδιο και άσε τον Παπαλέξη

 3. avatar jim

  αμην και ποτε ...............

 4. avatar Gentile

  Grexit για να βαλουν ολοι μυαλο... Μακαρι..

 5. avatar gianoula

  Με εξυγίανση GREXIT! Και εις ανώτερα!

 6. avatar ΠΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ;

  ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ , 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ; ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΛΤΕ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΝΟΝΟΥΣ , ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ.

  1. avatar Άντε

   Γεια 44 όχι 20 σαράντα τέσσερα

  2. avatar Πες τα..

   Χρυσοστομε..

 7. avatar Νίκος χασαπης

  Η Φίφα εχει εισηγηθεί και περιμένει υποβιβασμό του μπαοκ. Οι άπλυτοι δεν το πράττουν αφού το συνεταιρακι τους που τους κρατάει για τα καλα δεν τους αφήνει. Το ξαναλέω εαν δεν υποβιβαστεί ο παοκ η Φίφα δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι. Απο την αλλη πλευρά τα κομμουνια θα προτιμήσουν να καταστρέψουν το ποδόσφαιρο διότι δεν έχουν αλλη επιλογή ο λαγός ρώσος τους ελέγχει,άλλωστε δεν ειναι και το πρώτο πράγμα που κατέστρεψαν οι κομμουνιστές,μετά τα νοσοκομεία,τα πανεπιστήμια,την αστυνομία,το στρατό,το έθνος,τα σχολεία,τις τράπεζες τώρα θα καταστρέψουν και το ποδόσφαιρο. Να τους χαίρεστε όσοι τους ψηφίσατε,ελπίζω να σας έκοψε τον ενφια.

 8. avatar Αναρχοαυτόνομος

  Για όλα αυτά ευθύνονται ο ρώσος και ο οσφπ που τόσα χρόνια κατέστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο

  1. avatar &&&

   Όχι να τους βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι, ο Ρώσος ευθύνεται για το σήμερα ο οσφπ όμως για πάντα!

   1. avatar Αναρχοαυτόνομος

    Πολύ σωστά. Αν κι ο Ρώσος μια από τα ίδια είναι πιστευω

   2. avatar Άντε

    Γεια για πάντα.

    1. avatar Αναρχοαυτόνομος

     Σε χάλασε πολύ γαβράκο το φετινό?

 9. avatar NikosItaliano

  Αυτά παθαίνει όποιος δεν έχει μυαλό. Καλό θα μας κάνει το Grexit. Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναθεωρήσουμε το σαθρό οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να δημιουργηθούν πιο στέρεες και υγιείς βάσεις. Αν και στο τέλος πιστεύω ότι κάτι θα γίνει και όλα αυτά που εγώ σκέφτομαι θα μείνουν απλά όνειρα...

  1. avatar Stifmeister

   Νηφάλιο & αντικειμενικό σχόλιο. Συμφωνώ πως πολύ δύσκολα κάτι θ\' αλλάξει...

 10. avatar Η λυση

  Ειναι μια,υποβιβαστε τους γαβρους του βορρα και του νοτου και αμέσως έχεις υγιές πρωτάθλημα

  1. avatar ocular witness

   ακριβώς!

 11. avatar Pamponhros

  Μπράβο ΜΠΑΟΚΙΑ, μια τα επεισόδια σε ΠΟΛΛΟΥΣ αγώνες, μια τα μαχαιρώματα στο κύπελο μια το όπλο στο γήπεδο. Όταν λέγατε καθαρό ποδόσφαιρο μάλλον εννοούσατε \"καθόλου ποδόσφαιρο\". Μας το παίζετε \"εξυγίανση\" όταν εσείς ευθύνεστε για ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος. Λέτε οτι σας κάνουν πόλεμο όταν εσείς είστε αυτοί που επιτίθεστε. Συνεχίστε να το παίζετε πρόβατα ενω είστε ο λύκος.

 12. avatar Stifmeister

  Επιτέλους! Γιατί τους σιχάθηκα! Και τους 4!

 13. avatar ESCOBARRRR

  Παρακαλώ, όπως στειλετε το κειμενο του κυριου, στους φίλους μας τους Παοκτζηδες, γιατι ακόμα ζουν στον κοσμο του πιτερ παν. ΑΑΑ ξεχασα θα φαει η ΑΕΚ -15000 γιατι δεν βγηκε να παιζει...Ανεκδοτα.
  Παντως ειναι κριμα για 2 ομαδες (ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ) να την πληρωνουν ολοι.

 14. avatar Αήρ

  Και πολύ καλά να μας κάνουν, μια πενταετία εκτός Ευρώπης και θα στρώσουν κ@λ@ οι ομάδες και η ΕΠΟ.

 15. avatar Takis_0731

  Μακάρι να μην υπάρχει πια ποδόσφαιρο στην Ελλάδα! Συνέχεια μόνο απάτες και ψέματα...

 16. avatar Λουκάνικος

  Βλέπουμε την ποιότητα των παραγόντων σε ποδόσφαιρο αρά δεν πρέπει προσδοκούμε λύση στο κοντινό μέλλον... Αφού το πρόβλημα είναι χρόνιο και δεν το μαγαζί δεν ΔΥΝΑΤΑΙ να εξυγιανθεί, ας το κλείσουμε!!! Καλύτερα για όλους να στραφούμε σε άλλα αθλήματα.

 17. avatar Ουγκανοι

  Εξ\'αιτιας των ουγκανων της \"συμπρωτευουσας\" δε θα μπορουμε να βλεπουμε λιγο μπαλιτσα.Στα τσακιδια τους φιγουρατζηδες μπουγατσοκεφτεδες και οχι ολες τις ελληνικες ομαδες.Ημαρτον!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει