Ένα ντέρμπι ελληνικού πρωταθλήματος, αυτό που εν πολλοίς θα έκρινε και τον πρωταθλητή για το 2018 δεν θα κριθεί στον αγωνιστικό χώρο αλλά σε δικαστικές αίθουσες.

Η οριστική διακοπή του αγώνα από τον Κομίνη αποφασίστηκε στις 23:30 το βράδυ, ακριβώς δύο ώρες από την στιγμή που το παιχνίδι διακόπηκε και οι ομάδες κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια.

Ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ του Βαρέλα στο 90′ και από εκεί και πέρα ξεκίνησε ο χαμός. Οι παίκτες των γηπεδούχων έπεσαν πάνω του ενώ εισβολή στο γήπεδο έκανε και ο μαινόμενος Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος κινήθηκε επιθετικά προς τον διαιτητή του ματς. Το αφεντικό του ΠΑΟΚ κάλεσε τους παίκτες του να αποχωρήσουν από το γήπεδο, με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να κάνει αρχηγική παρέμβαση και να ζητάει από τον ιδιοκτήτη να τους αφήσει να παίξουν. Τελικά έγιναν τόσα πολλά που δεν έπαιξαν ποτέ, με την Ένωση να ξεκαθαρίζει πως «δεν παίζουμε μπάλα με όπλα».

Σύμφωνα λοιπόν με την πλευρά των γηπεδούχων, όπως μετέδωσε και η ΕΡΤ, ο διαιτητής έκλεισε το φύλλο αγώνα μετρώντας το γκολ και γράφοντας πως η ΑΕΚ δεν βγήκε να παίξει.

Η ενημέρωση από την πλευρά της Ένωσης αναφέρει πως η διακοπή έγινε λόγω βίαιης εισβολής Σαββίδη και μπράβων. Οι «κιτρινόμαυροι» τονίζουν ότι ο διαιτητής τους ενημέρωσε πως το γκολ θα μετρήσει και του απάντησαν ότι με την παρέλευση τόσο μεγάλου χρόνου και με αυτές τις συνθήκες τρομοκρατίας, δεν θα βγει να παίξει.