Ποδαρικό με το δεξί έκανε ο Πανιώνιος στο νέο έτος, καθώς επικράτησε της Κέρκυρας με 3-1. Οι Νεοσμυρνιώτες ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, και δείχνοντας χαρακτήρα, κατάφεραν να αντιδράσουν από το 0-1 του Επστάιν και να πάρουν μια άνετη νίκη, όπως φαίνεται και από το τελικό σκορ.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες…

Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα, αφού δεν υπολόγιζε τους Κότνικ και Γεσίλ, αλλά και τον Χατζισαφί που μετακόμισε στον Ολυμπιακό. Έτσι, ο τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών παρέταξε την ομάδα του σε διάταξη 4-2-3-1 με τον Μπαντή στο τέρμα και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Βλάχο, Μπανανά, Γκιοατά και Σαραμαντά. Κόρμπος και Σιώπης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Μασούρας (δεξιά), Σαββίδης (ελεύθερο ρόλο) και Λάμπρου (αριστερά) αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ντουρμισάι. Η Κέρκυρα, από την πλευρά της, κατέβηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς, με τον Σάκη Τσιώλη να κατεβάζει στο ντεμπούτο του την ομάδα του με 4-5-1, με τον Κουτζαβασίλη κάτω από τα γκολπόστ με τους Γρομητσάρη, Ιωάννου, Γκράσι και Σοϊλέδη αμυντική τετράδα. Ο Μπαλάφας ήταν το εξάρι με τους Σιόντη και Κρητικό εσωτερικούς μέσους. Αριστερό εκτρέμ ο Επστάιν με τον Γεωργίου δεξιά και τον Παμλίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Με τα τρία χαφ «κλείδωσε» τον Πανιώνιο

Ένα από τα όπλα του Πανιωνίου είναι το δυνατό ξεκίνημα στους αγώνες και αυτό προσπάθησε να αχρηστεύσει η Κέρκυρα, με το σύστημα που επέλεξε να αγωνιστεί. Με τα τρία χαφ (Μπαλάφας-Σιόντης-Κρητικός) οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μπλοκάρουν το παιχνίδι των «κυανέρυθρων» βγάζοντας εκτός παιχνιδιού τον Σαββίδη, με αποτέλεσμα το πρώτο εικοσάλεπτο να περάσει χωρίς μεγάλη πίεση και τον Πανιώνιο να αδυνατεί να δημιουργήσει κάποια φάση (με εξαίρεση δύο υποψίες ευκαιρία; του Λάμπρου).

Ανέβασαν… στροφές οι γηπεδούχοι, όμως 0-1

Μετά το εικοσάλεπτο ο Πανιώνιος κατάφερε να κυκλοφορήσει την μπάλα καλύτερα, οι Μασούρας και Λάμπρου πήραν πρωτοβουλίες και ο Πανιώνιος άρχισε να.. ανεβάζει στροφές. Έτσι, στο 22′ ο Μασούρας ανάγκασε τον Κουτζαβασίλη σε υπέροχη επέμβαση, ενώ στο 29′ ο πορτιέρε της Κέρκυρας μπλόκαρε την κεφαλιά του Λάμπρου. Πέντε λεπτά αργότερα η πίεση του Πανιωνίου έφερε αποτέλεσμα, με τον Μασούρα να σκοράρει, αλλά τον βοηθό Πυλαρινό να υποδεικνύει τον άσο των γηπεδούχων οφσάιντ, σε μία οριακή φάση, προκαλώντας -όπως ήταν λογικό- τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτός που χάνει τις ευκαιρίες, δέχεται το γκολ. Αυτό ήρθε… από το πουθενά, όταν στο 43′ ένα λάθος των παικτών του Γρηγορίου έδωσε τη δυνατότητα στον Επστάιν να βρεθεί μόνος απέναντι στον Μπαντή και να πλασάρει εύστοχα για το 0-1.

Γκολ από τα αποδυτήρια και ανατροπή

Οι «κυανέρυθροι» μπήκαν αποφασισμένοι για την ανατροπή στην επανάληψη. Με την σέντρα, ο Μασούρας εξέθεσε τους αμυντικούς της Κέρκυρας και πλασάροντας τον Κουτζαβασίλη έκανε το 1-1, εκμηδενίζοντας το όποιο πλεονέκτημα των φιλοξενούμενων. Το γκολ αυτό έδωσε «φτερά» στους γηπεδούχους, οι οποίοι έχοντας το μομέντουμ του αγώνα, συνέχισαν να πιέζουν τον αντίπαλό τους και επτά λεπτά αργότερα έφτασαν στην απόλυτη ανατροπή με τον Λάμπρου, ο οποίος με ωραίο διαγώνιο σουτ μετά την μπαλιά του Σαραμαντά έκανε το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι τα είχαν χαμένα, την ώρα που ο Πανιώνιος έδειχνε ασταμάτητος και στο 59′ ο Μασούρας δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Οι ευκαιρίες των Νεοσμυρνιωτών συνέχιζαν να έρχονται, με τον Κουτζαβασίλη να λέει «όχι» στο κοντινό σουτ του Ντουρμισάι. Το τρίτο γκολ ήταν θέμα χρόνου και στο 78′ ο κορυφαίος του αγώνα, Μασούρας, με υπέροχη μπαλιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Παπαγεωργίου, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-1 και να κλειδώσει το τρίποντο για τον Πανιώνιο, που επέστρεψε στις νίκες. Πανιώνιος (Μ. Γρηγορίου): Μπαντής, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Σαββίδης (46′ Σπιριντόνοβιτς), Λάμπρου (76′ Παπαγεωργίου), Ντουρμισάι (83′ Πηνιώτης) Κέρκυρα (Σ. Τσιώλης): Κουτζαβασίλης, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Γκράσι, Γεωργίου, Σοϊλέδης, Μπαλάφας (66′ Κόντος), Σιόντης, Κρητικός, Επστάιν, Παμλίδης (75′ Ζορμπάς) Πηγή: gazzetta.gr