Νέα και αρκετά περίπλοκα δεδομένα δημιούργησε στην ΑΕΚ ο σοβαρός τραυματισμός του Πέτρου Μάνταλου, στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Αφενός στην Ένωση καλούνται να βγάλουν το προσεχές δίδυμο όσο το δυνατόν πιο… στεγνοί, χωρίς την παρουσία ενός από τους πιο κομβικούς παίκτες, όπως είναι ο αρχηγός, αφετέρου πρέπει να βρεθεί και ένας αντικαταστάτης του, ο οποίος δεν είναι απαραίτητο να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με εκείνον, αλλά να είναι -αν όχι ισάξιας- υψηλής ποιότητας.

Αυτό το έργο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, καθώς τα «ψώνια» τον χειμώνα είναι σαφώς πιο δύσκολα από το καλοκαίρι. Το βάρος για να φέρει εις πέρας αυτήν την αποστολή πέφτει κυρίως στον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος σε συνεργασία με τον Μανόλο Χιμένεθ θα πρέπει να ψάξει να βρει, να μιλήσει και να κλείσει τον ποδοσφαιριστή που θα προκριθεί από τις μεταξύ τους συνεννοήσεις. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία του ρεπορτάζ, αυτός ο παίκτης πιθανότατα θα αγωνίζεται κυρίως στα άκρα και όχι ως επιτελικός, χωρίς να αποκλείεται οποιοδήποτε άλλο σενάριο.

Παράλληλα, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, βάσει των επιταγών του Δημήτρη Μελισσανίδη τα ίδιο κιόλας βράδυ του τραυματισμού του Μάνταλου, πρέπει να τρέξει το επόμενο διάστημα την ανανέωση συμβολαίου του αρχηγού της ομάδας, με όρους που θα ικανοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερο τον ποδοσφαιριστή, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Ώρα των Σπορ».

Όλα αυτά κάνουν το επόμενο διάστημα εξαιρετικά απαιτητικό τόσο για τον Ανδαλουσιανό τεχνικό όσο και για τον «Λύμπε», καθώς η απώλεια του Μάνταλου είναι -όπως φαντάζει φυσικό- πολύ σημαντική για τον «δικέφαλο».