Μπορεί σε αγωνιστικό επίπεδο ο υποβιβασμός της να ήταν σχεδόν δεδομένος, αλλά όχι ακόμη μαθηματικά βέβαιος, ωστόσο η Βέροια θα υποβιβαστεί στη Football League, πριν καν τη «ρίξει» η βαθμολογική της συγκομιδή, καθώς δεν κατέθεσε φάκελο αδειοδότησης.

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ, όποια ΠΑΕ δεν καταθέσει εγκαίρως (ή καθόλου) τον φάκελό της, θα υποβιβάζεται αυτόματα. Ο σύλλογος της Ημαθίας δεν τήρησε τη διορία που δόθηκε στις ομάδες της Super League και αυτό σημαίνει ότι παίρνει τον δρόμο για τη Β’ κατηγορία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Κοινώς, τα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια της Βέροιας για τη Super League, αρχής γενομένης από το σημερινό (17:15) με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, αποκτούν διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το μόνο που μένει πλέον για να έχουμε οριστική εξέλιξη στο θέμα είναι η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Από την ομάδα της Ημαθίας αναφέρουν ότι θα καταθέσουν τελικά τον φάκελό τους την προσεχή Παρασκευή. Φυσικά, θα υπάρξει απόρριψη σε πρώτο βαθμό, όμως μέσω έφεσης και σε δεύτερο βαθμό ελπίζουν να καταφέρουν να εξασφαλίσουν την άδεια.