Ένα βήμα πριν την επίτευξη συμφωνίας βρίσκεται η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την κυβέρνηση, προκειμένου να παραχωρηθεί στους «πράσινους» για 49 χρόνια το κλειστό γηπέδου μπάσκετ του ΟΑΚΑ.

Επίσημες ανακοινώσεις θα υπάρξουν «μονάχα όταν κλείσει το deal» όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι βάσει των συζητήσεων που γίνονται προβλέπεται ότι η ΚΑΕ θα αναλάβει τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του γηπέδου ενώ το ελληνικό Δημόσιο από την πλευρά του θα καρπωθεί το 30% των καθαρών εσόδων από τις εμπορικές χρήσεις.

Παράλληλα ο Παναθηναϊκός θα δεσμεύεται προκειμένου να πραγματοποιήσει μια σειρά από επενδύσεις στο κλειστό γήπεδο, οι οποίες θα φθάσουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Με την ενδεχόμενη επίτευξη της συμφωνίας, μπαίνει τέλος στο ζήτημα στέγασης της ομάδας μπάσκετ για σχεδόν μισό αιώνα.

Θυμίζουμε ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχε αναφερθεί πριν από περίπου τρεις στο θέμα, δηλώνοντας ότι «οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο», ενώ μόλις χθες παρουσιάστηκε το master plan για το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς ωστόσο να γίνει οποιαδήποτε νύξη για το κλειστό γήπεδο μπάσκετ.