Μπορεί ο Ολυμπιακός να πάλεψε το παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης κόντρα στην Αναντολού Εφές, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει με νίκη την πορεία του στη Euroleague. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα «λύγισε» με 91-79 στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής, κυρίως λόγω ενός… εξωγήινου Σέιν Λάρκιν, ο οποίος σημείωσε 40 πόντους, σε μια εκπληκτική παράσταση.

Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος πριν από κάποιο διάστημα πήρε και την τουρκική υπηκοότητα, είχε ένα εκπληκτικό 10/15 τρίποντα και για ένα δεν μπόρεσε να σπάσει το απόλυτο σερί στη διοργάνωση -πλέον το ισοφάρισε. Από την άλλη, για τους «ερυθρόλευκους» κορυφαίος ήταν ο Μπάικς με 11 πόντους και 8 ασίστ και γενικότερα πολύ καλές επιλογές, ενώ ο Έλις σημείωσε 14 πόντους, όντας ο πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Εφές ανέβασε το ρεκόρ της στο 24-4 (νίκες-ήττες), ενώ ο Ολυμπιακός υποχώρησε στο 12-16 και στην 11η θέση, ωστόσο μπορεί ακόμη να ελπίζει σε πλασάρισμα στην οκτάδα, αν και το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αυτήν τη στιγμή στην προνομιούχο θέση βρίσκεται η Φενέρμπαχτσε, η οποία έχει ρεκόρ 13-15.

Αυτό που φαντάζει δεδομένο, είναι πως για την πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague θα γίνει μεγάλη μάχη, με αρκετές ομάδες να έχουν βάσιμες πιθανότητες για να τα καταφέρουν.

Τα δεκάλεπτα: 29-24, 51-41, 72-55, 91-79