Με μεγάλη ένταση και αρκετό ενδιαφέρον ξεκίνησαν οι τελικοί του ΝΒΑ, στους οποίους τα μεγάλα «όπλα» των δύο ομάδων καλούνται να βγουν μπροστά. Όπως έκανε και ο Πασκάλ Σιάκαμ στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, στην οποία οι Τορόντο Ράπτορς επιβλήθηκαν με 118-109 των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Ο Αφρικανός φόργουορντ τελείωσε το ματς με 32 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 τάπες, με τρομερά στατιστικά 12/14 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 2/2 βολές. Τον ακολούθησε ο Λέοναρντ, που σημείωσε 23 πόντους, με 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Μαρκ Γκασόλ με 20 πόντους.

Για τους φιλοξενούμενους, ο Στεφ Κάρι είχε 34 πόντους (8/18 σουτ, 14/14 β.), ενώ ο Τόμπσον ακολούθησε με 21 πόντους, με τον Γκριν να κάνει triple double με 10 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Εκτός από τους σταρ εντός παρκέ, οι Ράπτορς είχαν και τη βοήθεια ενός σταρ εκτός παρκέ. Ο λόγος για τον δημοφιλή ράπερ Drake, φανατικό οπαδό της ομάδας του Τορόντο, ο οποίος έδωσε για ακόμη μια φορά το δικό του σόου και έκανε έναν από τους Ουόριορς να τον βάλει στη… μαύρη λίστα του.

Ο Drake εμφανίστηκε στο γήπεδο με φανέλα των Ράπτορς (φυσικά), αλλά η οποία είχε επάνω της το όνομα Κάρι. Φυσικά, όχι του Στεφ, αλλά του Ντελ, του πατέρα του. Ο άσος των Ουόριορς αγκάλιασε τον καλλιτέχνη, αλλά στο τέλος εκείνος είχε έναν έντονο διάλογο με τον Ντρέιμοντ Γκριν, όπου παραλίγο η κατάσταση να ξεφύγει. Φεύγοντας από το παρκέ ο άσος της ομάδας του Γκόλντεν Στέιτ άκουσε να τον αποκαλεί «σκουπίδι», αλλά δεν έγινε κάτι χειρότερο.

Τα δωδεκάλεπτα: 25-21, 59-49, 88-81, 118-109