Στην πρόοδο που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια η μπασκετική ΑΕΚ, η οποία από τις μη επαγγελματικές κατηγορίες κατάφερε να κατακτήσει ευρωπαϊκό κύπελλο, εγχώρια κούπα και πλέον το Διηπειρωτικό Κύπελλο, αναφέρθηκε ο Ντούσαν Σάκοτα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του Final 4 της διοργάνωσης.

«Είναι μια μεγάλη στιγμή για το κλαμπ, όπως είπε και ο προπονητής. Πριν από πέντε χρόνια ήμασταν στη Β’ κατηγορία, σε μια μη επαγγελματική κατηγορία, και γυρίσαμε τον κόσμο και η ΑΕΚ βρίσκεται στη Νότια Αμερική και αγωνίζεται σε ένα σημαντικό τουρνουά.

Για μένα, προσωπικά, είναι μεγάλη η περηφάνια, γιατί είμαι στην ομάδα από την πρώτη στιγμή. Είναι κάτι πολύ ωραίο και θέλουμε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την παρουσία για την ομάδα, τον ιδιοκτήτη και τον κόσμο. Ποτέ δεν μπορείς να εγγυηθείς κάτι, αλλά εμείς θα εγγυηθούμε ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», είπε ο αρχηγός της Ένωσης, που εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του.

Για τον ρυθμό που θέλει να παίξει η ομάδα του, αέφερε: «Είναι μια δύσκολη κατάσταση και για τις δύο ομάδες. Ο ένας δρόμος είναι ο σωστός. Θέλουμε να παίξουμε με τον καλύτερο τρόπο και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Η G-League είναι ένα στυλ που μοιάζει στο ΝΒΑ με πολλές κατοχές και αρκετή αθλητικότητα. Έχουμε αρκετούς παίκτες που έχουν παίξει στις ΗΠΑ και στην G-League και θεωρώ πως θα είμαστε σε θέση να βάλουμε εμείς τον δικό μας ρυθμό».