Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν το φαβορί στον σημερινό αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ, αλλά το πρόβλημα για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο είναι ότι ποτέ δεν μπόρεσε να μπει στη διεκδίκηση του ματς για την 22η αγωνιστική της Euroleague.

Έτσι έφυγε με βαριά ήττα (85-66) από την Κωνσταντινούπολη, με «θύτη» την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και έτσι ο στόχος της πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης παραμένει δύσκολος, με το ρεκόρ 9-13 να δίνει λίγες ελπίδες. Στον αντίποδα, η τουρκική ομάδα επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις νίκες, αυξάνοντας το ρεκόρ της σε 19-3.

Ο Παναθηναϊκός έχει να… θυμάται μόλις τα πρώτα τέσσερα λεπτά του ματς, όταν και προηγήθηκε με 5 πόντους (8-13), αλλά από εκείνο το σημείο άρχισε η σταδιακή κατάρρευση. Για την ελληνική ομάδα διασώθηκαν οι Κιλπάτρικ (19 πόντοι) και Τόμας (13 πόντοι), ενώ κακό ματς έκανε ο Καλάθης, ο οποίος έμεινε στους 8 πόντους και υπέπεσε σε 4 λάθη.

Εκτός από την εικόνα τους στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, οι «πράσινοι» προβληματίζονται και για τον τραυματισμό του Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος αποχώρησε από το παρκέ στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει υποστεί θλάση στον οπίσθιο μηριαίο.

Για την κατάσταση του Βελγοαμερικανού όλα θα ξεκαθαρίσουν με την επιστροφή της αποστολής από την Κωνσταντινούπολη, όταν και θα υποβληθεί σε εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί το πλήρες μέγεθος της ζημιάς.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 48-29, 63-46, 85-66