Ένα κάρφωμα του Κόλεϊ Στέιν 17 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη στους Σακραμέντο Κινγκς επί των Ιντιάνα Πέισερς, σε μια συναρπαστική αναμέτρηση, που κράτησε άπαντες με κομμένη την ανάσα μέχρι τέλους.

του Βαγγέλη Κύρκου

Το τελικό 111-110 έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πανηγυρίσουν, αλλά και ένα από τα πιο περίεργα στατιστικά στην ιστορία του ΝΒΑ. Η καρτέλα με τους πρώτους σκόρερ κάθε ομάδας έδινε και στις δύο πλευρές τον Μπ. Μπογκντάνοβιτς. Όχι, δεν ήταν λάθος των ανθρώπων της στατιστικής ή του τηλεοπτικού καναλιού, υπεύθυνου για τη μετάδοση του αγώνα. Ήταν απλώς η πραγματικότητα.

Από την πλευρά των νικητών ο Μπόγκταν Μπογκντάνοβιτς ήταν το… πρώτο βιολί με 20 πόντους και από την άλλη, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς ηγήθηκε του σκοραρίσματος με 27. Έτσι, ήταν σαν ο Μπογκντάνοβιτς να νίκησε… τον Μπογκντάνοβιτς.

Για την ιστορία, ο Μπογκντάνοβιτς των Κινγκς, ο Σέρβος, σημείωσε τους 20 πόντους του με 4/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 3/3 βολές, ενώ επίσης είχε 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 31 λεπτά συμμετοχής. Ο Μπογκντάνοβιτς των Πέισερς, ο Κροάτης, έβαλε 27 πόντους με 8/13 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 5/6 βολές, ενώ «κατέβασε» 3 ριμπάουντ και είχε 2 κλεψίματα σε 37 λεπτά συμμετοχής.

Τα κατορθώματα του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς:

Τα κατορθώματα του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς: