Η πρώτη βόμβα στο φετινό Μουντομπάσκετ είναι γεγονός, με τη Λετονία να νικάει με 88-86 τη Γαλλία και να την αποκλείει από τη φάση των ομίλων αφού είχε χάσει και στον πρώτο της αγώνα -με 30 πόντους διαφορά μάλιστα- όταν αντίπαλος ήταν ο Καναδάς.

Μετά τη συντριβή από τον Καναδά με 95-65, όλοι περίμεναν την αντίδραση της Γαλλίας κόντρα στη Λετονία. Αυτό που ήρθε, όμως, τελικά δεν ήταν μια εμφατική νίκη των Τρικολόρ, οι οποίοι στόχευαν ακόμη και σε μετάλλιο, αλλά ένας πρόωρος αποκλεισμός που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει.

Αν και αγωνίζεται χωρίς το μεγάλο της αστέρι, τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, αν και βρέθηκε στο -12 στην 3η περίοδο, η Λετονία δεν τα παράτησε και κατάφερε τελικά να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να επικρατήσει με 88-86, με τον Σιλβέιν Φρανσίσκο να αστοχεί σε τρίποντο στην εκπνοή, στην προσπάθειά του να δώσει τη νίκη στη Γαλλία.

Με δύο ήττες στους πρώτους δύο αγώνες, επομένως, οι Τρικολόρ έχουν ήδη αποκλειστεί και δεν θα είναι καν στους «16» ενώ αποκλεισμός υπάρχει και για τον Λίβανο που επίσης έχει δύο ήττες, με Καναδά και Λετονία να παίρνουν την πρόκριση από αυτό τον όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 33-26, 53-49, 74-62, 86-88.