Μπορεί ο πρώτος φετινός αγώνας της ΑΕΚ να επισκιάστηκε από τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσούρης, όμως η «Ένωση» προσπαθεί να επικεντρωθεί στο αγωνιστικό σκέλος, καθώς θέλει να κάνει απόψε στο Ζάγκρεμπ απέναντι στην Ντιναμό το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στα play-offs του Champions League.

Οι «κιτρινόμαυροι» αναμένεται να αντιμετωπίσουν ένα ιδιαίτερα εχθρικό κλίμα, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια, όμως ο Ματίας Αλμέιδα έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα κατά την αποχώρηση της ομάδας για την πρωτεύουσα της Κροατίας: «Να παίξουμε για την ιστορία της ΑΕΚ και για την οικογένεια του παιδιού που έχασε τη ζωή του».

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι Ντομαγκόι Βίντα και Σέρχιο Αραούχο βρίσκονται στην αποστολή της «Ένωσης», αντίθετα με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που κρίθηκε ανέτοιμος και τον Εζέκιελ Πόνσε που δεν δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα.

Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 21:00 και θα μεταδοθεί από το CosmoteSport2.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει την Αντβέρμπ, με στόχο την είσοδο στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ η ηττημένη του ζευγαριού Σπάρτα Πράγας-Κοπεγχάγη θα περιμένει τον ηττημένο στα play-offs του Europa League.