Την ώρα που η μπασκετική Ευρώπη περιμένει να δει τι θα γίνει με τον Νίκολα Μίροτιτς, τον οποίο τα ρεπορτάζ στέλνουν στην Αρμάνι Μιλάνο, η Μπαρτσελόνα φέρεται να συμφώνησε με τον Ρίκι Ρούμπιο και μένει να φανεί αν θα επιστρέψει φέτος ή σε 12 μήνες στην Ευρώπη αφήνοντας το ΝΒΑ και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Οι Μπλαουγκράνα θα προχωρήσουν σε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ τους ενόψει της νέας σεζόν και σύμφωνα με την καταλανική El Mundo Deportivo πήραν το «ναι» του Ρούμπιο για τη μεγάλη επιστροφή.

Ο 33χρονος Ισπανός γκαρντ έγινε γνωστός τη διετία 2009-11 με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια πήγε στο ΝΒΑ, όπου αγωνίστηκε σε Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Γιούτα Τζαζ, Φοίνιξ Σανς και πλέον είναι στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, οι οποίοι θα είναι και η τελευταία του ομάδα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της El Mundo Deportivo, ο Ρούμπιο απάντησε θετικά στην πρόταση των Καταλανών, οι οποίοι προφανώς θα προτιμούσαν να επιστρέψει άμεσα στην ομάδα, αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό να συμβεί του χρόνου, έχοντας ήδη κλείσει τη συμφωνία από φέτος.