Η νέα αγωνιστική περίοδος στο τένις αρχίζει, έστω και ανεπίσημα, με το τουρνουά των 250.000 δολαρίων «Mubadala World Tennis Championship» στο Αμπού Ντάμπι, στο οποίο θα μετάσχουν έξι κορυφαίοι τενίστες της παγκόσμιας κατάταξης.

Μπορεί η διοργάνωση να μην περιλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι της ΑΤΡ, αυτό όμως δεν εμποδίζει τους μεγάλους πρωταγωνιστές των κορτ να ταξιδέψουν μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αφού οι συγκεκριμένοι αγώνες έχουν γίνει θεσμός πλέον, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα των φίλων του αθλήματος.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ (No1), ο Ρότζερ Φέντερερ (No2), ο Ρόμπιν Σόντερλινγκ (No5), ο Τόμας Μπέρντιχ (No6), ο Τζο Βιλφρίντ Τσογκά (No13) και ο δικός μας Μάρκος Παγδατής (No20) δίνουν ραντεβού στο Αμπού Ντάμπι για μια επίδειξη, λίγο πριν πέσουν στη μάχη του Αυστραλιανού Όπεν στις 17 Ιανουαρίου.

Ο Μάρκος Παγδατής και ο Τόμας Μπέρντιχ θα είναι αυτοί που θα ανοίξουν την αυλαία του τουρνουά, αγωνιζόμενοι την Πέμπτη (30/12) στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης. Στις τέσσερις προηγούμενες μεταξύ τους αναμετρήσεις, οι δύο αθλητές έχουν σημειώσει από δύο νίκες, με τον Κύπριο να επικρατεί τελευταίος, στο Masters του Σινσινάτι τον περασμένο Αύγουστο, στο ίδιο τουρνουά που έθεσε εκτός και τον Ραφαέλ Ναδάλ. Ο νικητής του αγώνα θα αντιμετωπίσει στην τελική τετράδα τον Ισπανό Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, που έχει περάσει άνευ αγώνα στα ημιτελικά, όπως και ο Ρότζερ Φέντερερ.

Στον άλλο αγώνα της ημέρας, θα κοντραριστούν οι Ρόμπιν Σόντερλινγκ και Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά, με τον νικητή να διεκδικεί μια θέση στον μεγάλο τελικό της 1ης Δεκεμβρίου κόντρα στον Ελβετό.

πηγή: gazzetta