Η Εθνική Ελλάδας πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε στο «Σταντ ντε Φρανς» καθώς ηττήθηκε με 1-0 από τη Γαλλία στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου των προκριματικών του EURO 2024. Ωστόσο, η εμφάνισή της ομάδας άφησε ικανοποιημένο τον προπονητή Γκουστάβο Πογέτ που επέλεξε να δει την αισιόδοξη πλευρά της αναμέτρησης.

«Πιστεύω ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Τεχνικά στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην ήμασταν όπως θα θέλαμε. Δεν μας άφησαν να παίξουμε. Το ημίχρονο ήταν τέλειο γιατί χρειαζόμασταν να χαλαρώσουμε. Στο δεύτερο είχαμε το πέναλτι, την αποβολή και την αλλαγή του συστήματος. Ήταν μια σπουδαία βραδιά για να μάθουμε», δήλωσε ο Ουρουγουανός τεχνικός μιλώντας στην κάμερα της NOVA.

Για την προετοιμασία του ματς και την προσπάθεια των παικτών του, είπε: «Προπονηθήκαμε στο να μάθουμε να παίζουμε με δέκα. Η ομάδα ήξερε ότι μπορεί να γίνει. Σήμερα χρειάστηκε. Αποδώσαμε καλά στο 5-3-1. Ήταν καλύτερη προπόνηση που είχαμε».

Σιώπης: Μας μένει μεγάλη πίκρα

Από τη μεριά του, ο Μανώλης Σιώπης, τόνισε στον Alpha μετά το τέλος του αγώνα: «Τα δώσαμε όλα, είναι κρίμα γιατί ήρθε μία ήττα από δικό μας λάθος. Και το παραμικρό λάθος στοιχίζει απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Η ομάδα έδειξε μέταλλο. Έτσι θα συνεχίσουμε και πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον» και συνέχισε: «Αυτή την στιγμή μόνο κέρδος έχουμε από αυτό το ματς. Θα ξεκουραστούμε, το έχουμε ανάγκη. Μετά κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι».

Για το γεγονός πως αντιμετώπισαν πολλούς αστέρες του αθλήματος και ανάμεσά τους τον Κιλιάν Μπαπέ, ο Σιώπης, δήλωσε: «Πολλά παιδιά παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Όταν πάιζεις κόντρα σε τέτοιους παίκτες θες να δείχνεις κάτι παραπάνω. Μας μένει πικρία μεγάλη, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Μπάλντοκ: Θα μας δώσει αυτοπεποίθηση

Δηλώσεις στην κάμερα του Alpha μετά την ήττα από τη Γαλλία, έκανε κι ο Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο δεξιός μπακ της «γαλανόλευκης» είπε πως έπαιξε τραυματίας, αλλά και πως τέτοιο ματς δεν θα το έχανε. Επίσης, κοίταξε το… ποτήρι μισογεμάτο.

«Νιώθω εξαιρετικά. Είμαι σίγουρος σε κάποιες εβδομάδες θα είμαι περήφανος για την απόδοση μου αλλά τώρα είμαι απογοητευμένος που δεν πήραμε το βαθμό. Μας στοίχισε το λάθος του Μαυροπάνου αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Και δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου», απάντησε σε ερώτηση για το πώς ένιωσε που κέρδισε πολλές μονομαχίες με τον Μπαπέ.

«Δυστυχώς μετά το ματς με την Ιρλανδία κάναμε μια ακτινογραφία και είδαμε πως υπάρχει πρόβλημα στον αστράγαλο αλλά το ξέχασα αμέσως και για τρεις μέρες κάναμε τα πάντα για να μπορέσω να παίξω. Με παυσίπονα, δέναμε το πόδι. Είπα πως δεν θα έχανα με τίποτα αυτό το παιχνίδι», συνέχισε.

Και για το αν αυτό το ματς θα αποτελέσει μάθημα στην προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας να πάρει την πρόκριση στο EURO 2024, τόνισε: «Νομίζω πως δείχνει το επίπεδο που θέλουμε να φτάσουμε. Παίξαμε καλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Σε κάποιες εβδομάδες θα είμαστε περήφανοι για την εμφάνιση μας. Η ομάδα έδειξε τι μπορεί να κάνει, θα πάμε στα επόμενα παιχνίδια με σιγουριά και αυτοπεποίθηση».