Την πρόκριση στον τελικό του Roland Garros εξασφάλισε ο Νόβακ Τζόκοβιτς νικώντας με 3-1 σετ τον Κάρλος Αλκαράθ που ήταν τραυματίας από το τρίτο σετ και περιμένει να δει ποιος εκ των Κάσπερ Ρουντ ή Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα είναι ο αντίπαλός του, έχοντας ως στόχο την κατάκτηση του 23ου Grand Slam, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο.

Η μάχη των δύο αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον και το γιατί αποδείχθηκε στα πρώτα δύο σετ, τα οποία ήταν μια αποθέωση του τένις. Ο Σέρβος, ο οποίος κυνηγούσε την πρόκριση στον τελικό Νο34 της καριέρας του, επίδοση ρεκόρ, πήρε το πρώτο με 6-3 αλλά ο Ισπανός αντέδρασε και έκανε δικό του το δεύτερο με 7-5.

Όλοι περίμεναν ακόμη πιο πλούσιο θέαμα στη συνέχεια αλλά τελικά στο τρίτο σετ ο Αλκαράθ τραυματίστηκε στη γάμπα και κάπου εκεί άρχισε η αντίστροφη μέτρηση… Ο Τζόκοβιτς δεν έδειξε κανένα έλεος και σφυροκοπούσε συνεχώς τον αντίπαλό του που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, με αποτέλεσμα να πάρει δύο σερί σετ με 6-1 και μαζί την πρόκριση για τον τελικό.

Εκεί, αντίπαλος θα είναι ένας εκ των Ρουντ ή Ζβέρεφ, με τον Σέρβο να έχει ραντεβού με την ιστορία αφού αν κατακτήσει το τρόπαιο θα είναι το 23ο Grand Slam, περισσότερα από ό,τι έχει κατακτήσει οποιοσδήποτε άλλος!

Τα σετ: 6-3, 5-7, 6-1, 6-1