Για 5η συνεχόμενη σεζόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στον 4ο γύρο του τουρνουά τένις Roland-Garros που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Παρίσι καθώς νίκησε με 3-0 σετ τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν το βράδυ της Παρασκευής (2/6).

Ωστόσο, πέραν από της κυριαρχικής του εμφάνισης, αυτό που έμεινε από το συγκεκριμένο ματς ήταν το εντυπωσιακό drive του από την εξωτερική μεριά του φιλέ που έκανε το κοινό και τους ειδικούς να… παραμιλούν με το υψηλότατο επίπεδο τεχνικής που επέδειξε στο court.

«Ήταν μια απόφαση που πήρα στο τελευταίο χιλιοστό του δευτερολέπτου. Είδα πως υπήρχε ένα κενό και κατάφερα να το βγάλω και να νιώσω ένα αίσθημα ικανοποίησης. Ήταν απίστευτο», δήλωσε σε σχετική ερώτηση ο Έλληνας πρωταθλητής.

Όσο για το παιχνίδι, είπε: «Μέχρι τώρα ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι μου στο τουρνουά. Έπρεπε να είμαι εκεί σε κάθε πόντο από άποψης συγκέντρωσης, να πάρω ότι μου έδινε ο Σβάρτσμαν και να “σβήσω” τα όπλα του. Η υπομονή ήταν αυτό που έμαθα σήμερα».

Έπειτα, αναφέρθηκε και στα λάθη που έκανε προς το τέλος της αναμέτρησης: «Πιστεύω πως υπήρχαν κάποια αβίαστα λάθη από πλευράς μου. Δεν έχω διαχειριστεί καταστάσεις σαν αυτή αλλά είμαι ικανοποιημένος από την νίκη μου. Το κοινό ήταν στο πλευρό μου, πάντα περνάω υπέροχα εδώ».

Στον επόμενο γύρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα διεκδικήσει την πρόκριση στην προημιτελική φάση του τουρνουά Grand Slam κόντρα στον Σεμπάστιαν Όφνερ.