Ο Στέφανος Τσιτσιπας αφού εξασφάλισε την πρόκριση στον 3ο γύρο του τουρνουά τένις Roland-Garros αποφάσισε να το…φιλοσοφήσει χρησιμοποιώντας μια φράση που έγραψε ο διάσημος συγγραφέας Χένρι Μίλερ στο βιβλίο του «Τροπικός του Καρκίνου».

«Όταν η Άνοιξη έρχεται στο Παρίσι, ακόμη και ο πιο ταπεινός θνητός που είναι ζωντανός θα πρέπει να νιώθει πως κατοικεί στον παράδεισο», έγραψε σε μήνυμά του στο Instagram, το οποίο το… συνόδευσε με εντυπωσιακές φωτογραφίες του από τη νίκη επί του Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα.

Ο «El Greco» στο Σατριέ (σ.σ. από το Φιλίπ Σατριέ το κεντρικό court του Roland-Garros), όπως είχε αναφέρει σε άλλο μήνυμά του στα social media, ανέφερε μετά το ματς σε δηλώσεις του: «Στη διάρκεια ενός Grand Slam, δεν υπάρχει πλάνο» είπε ο 24χρονος πρωταθλητής και συνέχισε: «Πράγματα πετάγονται προς εσένα κι εσύ απλά πρέπει να αντιδράσεις σε αυτά και να κάνεις κάτι. Επομένως, εύχομαι να υπήρχε ένα πλάνο. Ίσως στο μυαλό του Ράφα (σ.σ. Ναδάλ, ο πολυνίκης του τουρνουά με 14 τίτλους), όταν παίζει εδώ, υπάρχει κάποιου είδους πλάνο. Όμως, απλά πρέπει να προσαρμοστείς στα χτυπήματα του κάθε παίκτη, στην ιδέα του κάθε παίκτη για το πως πρόκειται να παίξουν εναντίον σου. Έτσι “δουλεύουν” τα πράγματα. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι αρκετά σίγουρος για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στη διάρκεια ενός ματς».

Για 5η σερί χρονιά στον 3ο γύρο – Θα αντιμετωπίσει τον Σβάρτσμαν

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, τώρα, θα βρεθεί στον 3ο γύρο του Roland-Garros για πέμπτη διαδοχική χρονιά καθώς ξεπέρασε με 3-0 σετ [6-3, 7-6(4), 6-2] το νούμερο 57 της παγκόσμιας κατάταξης Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα ύστερα από αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 16 λεπτών. Εκεί ο 24χρονος πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν (Νο 95 στον κόσμο).