Η Ίντερ νίκησε με 1-0 τη Μίλαν στο «Τζουζέπε Μεάτσα» στο δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό για το Champions League (2-0 υπέρ της το α’ ματς) και εξασφάλισε την συμμετοχή της στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, που θα διεξαχθεί στις 10 Ιουνίου. Εκεί θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του ζευγαριού Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και 13 χρόνια που οι «νερατζούρι» θα παίξουν για το μεγάλο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Η προηγούμενη περίπτωση ήταν το 2010 όταν και κατέκτησε το τρόπαιο και πιο συγκεκριμένα το… treble υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο.

Μετά το σφύριγμα της λήξης, οι παίκτες του Σιμόνε Ιντσάγκι και τα μέλη του τεχνικού τιμ πανηγύρισαν έξαλλα μεταξύ τους και με το κοινό τη μεγάλη και αναπάντεχη πρόκριση. Να σημειώσουμε πως όταν η Ίντερ κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με την Μπάγερν Μονάχου, την Μπαρτσελόνα και την Βικτόρια Πλζεν, οι… ειδικοί εκτιμούσαν πως θα τερματίσει στην 3η θέση και θα συνέχιζε στο Europa League.

Μάλιστα, το ίδιο περίμενε και η διοίκησή της που στον προϋπολογισμό της υπολόγισε τα έσοδα μέχρι τη φάση των ομίλων. Τώρα, με την πρόκριση στον τελικό, η Ίντερ έχει βάλει στο ταμείο της από τα χρηματικά έπαθλα της UEFA, τα εισιτήρια και τα μπόνους από τους σπόνσορες περί τα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Το τρολάρισμα στα social media

Οπότε είναι λογικό και ο λογαριασμός της στο Twitter να είχε διάθεση για… τρολάρισμα προς τη μεγάλη αντίπαλο με μια σειρά από memes και φωτογραφίες που προκάλεσαν πολλά σχόλια. Ανάμεσα τους και η εικόνα του Duomo σε φόντο μπλε και μαύρο, τα χρώματα της Ίντερ, καθώς και την ατάκα «εμείς είμαστε το Μιλάνο», αλλά και την πόλη του Μιλάνου να καλύπτεται από την… Ίντερ που έχει παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της αυτή την ιστορική σεζόν.