Η Ιντερ επιστρέφει σε τελικό 13 χρόνια μετά το τρεμπλ του Ζοσέ Μουρίνιο. Οι «νερατζούρι» επιβλήθηκαν με 1-0 της Μίλαν στο «Τζουζέπε Μεάτσα» στο δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό και σε συνδυασμό με το υπέρ τους 2-0 του πρώτου ματς «σφράγισαν» την παρουσία τους στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Ιουνίου στον τελικό του Champions League. Εκεί θα αναμετρηθούν με τη νικήτρια του ζευγαριού Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης. Oι ιντερίστι θα έχουν την ευκαιρία σε λιγότερο από ένα μήνα να προσθέσουν το 4ο βαρύτιμο τρόπαιο στη συλλογή τους, αυτή την φορά με τον Σιμόνε Ιντσάγκι να τους καθοδηγεί στον πάγκο τους.

Η είσοδος των ομάδων έγινε σε φανταστική ατμόσφαιρα, ενώ στο γήπεδο κυριαρχούσε το επιβλητικό κορεό των ιντερίστι.

Στην αποψινή ρεβάνς του «Σαν Σίρο», η Ίντερ έκανε ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να φτάσει στο στόχο της. Έδωσε χώρο στους αντιπάλους της, οργανώθηκε πολύ καλά στην άμυνά της και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να σκοράρει για να κάνει ακόμη πιο απλά τα πράγματα.

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι πραγματοποίησε ώριμη εμφάνιση. Έπαιξε με πάθος, αλλά περισσότερο με το μυαλό. Δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να γίνει απειλητική στο πρώτο μέρος με εξαίρεση ένα διαγώνιο σουτ του Ράφα Λεάο που πέρασε άουτ. «Προσκαλώντας» τη Μίλαν ήξερε πως υπήρχαν χώροι στην πλάτη της άμυνάς της. Αυτούς δεν κατάφερε να τους εκμεταλλευτεί ο Νικολό Μπαρέλα στην πρώτη καλή στιγμή του ματς, ενώ η Ίντερ είχε πάντοτε και το… χαρτί των στημένων φάσεων. Από μια τέτοια ο Έντιν Τζέκο πήρε κεφαλιά, αλλά ο Μάικ Μενιάν του έβαλε… στοπ και κράτησε το μηδέν για τους «ροσονέρι».

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε. Η Μίλαν αδυνατούσε να βρει διαδρόμους με την απουσία του Μπενασέρ (θα μείνει εκτός για έξι μήνες) να την επηρεάζει και να μην μπορεί να κυκλοφορήσει την μπάλα σε ζώνες του γηπέδου όπου θα μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Κάπως έτσι «έσβησε» το ντέρμπι του Μιλάνου για τους μιλανίστι και η Ίντερ το εκμεταλλεύτηκε σκοράροντας με τον Λαουτάρο στο 74′ έπειτα από συνεργασία με τον Λουκάκου.

ΙΝΤΕΡ (3-5-2): Ονάνα – Ντάρμιαν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι – Ντάμφρις, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μχιταριάν (44′ Μπρόζοβιτς), Ντιμάρκο (65′ Γκόζενς) – Μαρτίνες, Τζέκο (66′ Λουκάκου).

ΜΙΛΑΝ (4-2-3-1): Μενιάν – Καλάμπρια, Τιαό (64′ Καλούλου), Τομόρι, Ερναντέζ – Τονάλι, Κρούνιτς – Μεσίας (76′ Ζάλεμακερς), Μπραχίμ (77′ Οριγκί), Λεάο – Ζιρού.