Με τους Τζέκο και Μχιταριάν να σκοράρουν από νωρίς, η Ίντερ νίκησε με 2-0 τυπικά εκτός έδρας τη Μίλαν, αφού οι δύο ομάδες χρησιμοποιούν το ίδιο γήπεδο, στον πρώτο ημιτελικό του Champions League και είναι πλέον ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Αυτό που περίμεναν να δουν οι περισσότεροι ήταν ένα κλειστό ματς αλλά από νωρίς, από πολύ νωρίς, φάνηκε ότι δεν θα είναι έτσι… Στο 8′ ο Τζέκο μετά το κόρνερ του Τσαλχάνογλου έκανε το 0-1 και μέχρι να καταλάβουν οι Ροσονέρι τι γίνεται ήρθε και το 0-2 για τους Νερατζούρι, στο 11′, με τον Μχιταριάν που πήρε την πάσα του Ντιμάρκο, βρέθηκε απέναντι από τον Μενιάν τον νίκησε.

Λίγα λεπτά μετά μάλιστα, στο 16′, η Ίντερ άγγιξε και το τρίτο γκολ αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το δυνατό σουτ του Τσαλχάνογλου, με τη Μίλαν να κάνει αναγκαστική αλλαγή στο 18′: Έξω ο τραυματίας Μπενασέρ, μέσα ο Μεσίας. Αυτό που δεν άλλαξε, όμως, ήταν η εικόνα του παιχνιδιού και κυρίως το σκορ, αφού η ομάδα του Στέφανο Πιόλι δεν κατάφερε να γίνει απειλητική σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου.

Αυτό έγινε νωρίς στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 51′ με τον Μεσίας που έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά βιάστηκε να τελειώσει τη φάση και αστόχησε, για να ακολουθήσει στο 53′ η μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων για το τρίτο γκολ με το τετ α τετ του Τζέκο αλλά ο Μενιάν βγήκε νικητής και κράτησε το σκορ στο 0-2.

Ο Στέφανο Πιόλι έκανε αλλαγές ψάχνοντας το κατάλληλο σχήμα για τους Ροσονέρι που στάθηκαν άτυχοι στο 63′ αφού η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το δυνατό σουτ του Τονάλι από το ύψος της περιοχής, με το 0-2 να μην αλλάζει και τους Νερατζούρι να είναι πλέον το φαβορί για πρόκριση στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μίλαν: Μενιάν, Καλάμπρια (82′ Καλούλου), Κίερ (59′ Τιαό), Τομόρι, Ερναντέζ, Κρούνιτς, Τονάλι, Ντίαθ (82′ Πόμπεγκα), Μπενασέρ (18′ Μεσίας), Σαλεμάκερς (60′ Οριγκί), Ζιρού.

Ιντερ: Ονάνα, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (78′ Γκαλιαρντίνι), Μχιταριάν (63′ Μπρόζοβιτς), Ντιμάρκο (71′ Ντε Φράι), Λαουτάρο (78′ Κορέα), Τζέκο (70′ Λουκάκου).