Η «μεταμόρφωση» του Λιβάι Γκαρσία σε σέντερ φορ «ξεκλείδωσε» μια πλευρά που προηγούμενοι τεχνικοί της ΑΕΚ πριν από τον Ματίας Αλμέιδα δεν είχαν δει. Έτσι, τώρα, ο επιθετικός της Ένωσης έχει γίνει μεταγραφικός στόχος μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ.

Ο Λιβάι Γκαρσία, που έχει πετύχει 16 γκολ και μοιράσει έξι ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις στην τρέχουσα σεζόν, ήταν από τους παίκτες – κλειδιά στην πορεία της ΑΕΚ ως την κατάκτηση της Stoiximan Super League, αλλά και για να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (24/5, κόντρα στον ΠΑΟΚ).

Αυτή η εντυπωσιακή βελτίωσή του μπροστά από την αντίπαλη εστία και οι υπόλοιπες δεξιότητες που διαθέτει τον έχουν φέρει ψηλά στις λίστες των τεχνικών διευθυντών σημαντικών συλλόγων. Χαρακτηριστικά, η σκωτσέζικη εφημερίδα «Daily Record» δημοσίευσε πως η Σέλτικ ενδιαφέρεται για εκείνον, ενώ υποστήριξε πως η Ντόρτμουντ και η Λιλ επίσης τον έχουν στο… ραντάρ τους.

Η στάση του Λιβάι Γκαρσία

Στο μεταξύ, ο ίδιος ο Λιβάι Γκαρσία μίλησε για το ενδιαφέρον που υπάρχει για τις υπηρεσίες του, σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα Newsday, της πατρίδας του Τρίνινταντ και Τομπάγκο.

«Είχα κάποια σκαμπανεβάσματα με τους τραυματισμούς, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος με τον εαυτό μου και πιστεύω ότι θα μπορούσα να κάνω πολλά παραπάνω. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω στο μέλλον», τόνισε αναφερόμενος στην ως τώρα παρουσία του στη σεζόν και συνέχισε για τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ:

«Απλά προσπαθώ όσο περισσότερο μπορώ να μη δίνω σημασία. Όμως όσο κι αν θες να τα αποφύγεις, κάποιες φορές ακούς το μέγεθος των συλλόγων που παρουσιάζονται ως ενδιαφερόμενοι και λες “τι;”. Αλλά πρέπει να τα μπλοκάρεις και να συνεχίσεις εστιάζοντας στους στόχους σου. Ό,τι κι αν συμβεί στο μέλλον, θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα».