Η Ρεάλ Μαδρίτης προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με γκολάρα του Βινίσιους, η Μάντσεστερ Σίτι ισοφάρισε στο δεύτερο με γκολάρα του Ντε Μπρόινε και το 1-1 στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου αφήνει τα πάντα ανοιχτά σε ό,τι αφορά την υπόθεση-πρόκριση στον τελικό του Champions League, ενώ την Τετάρτη (10/5) θα έχουμε και την πρώτη μάχη ανάμεσα σε Μίλαν και Ίντερ.

Οι Άγγλοι ήθελαν και θέλουν εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό τους στον ημιτελικό, οπότε μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και δεν δυσκολεύονταν να πατήσουν στην περιοχή των Ισπανών. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε καλύτερη εικόνα και ήταν αυτή που είχε και τις πρώτες φάσεις στο παιχνίδι αλλά ο Κουρτουά αντέδρασε σωστά όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει σε προσπάθειες των Ντε Μπρόινε και Ρόδρι.

Όπως και να έχει, η Σίτι διατηρούσε τον έλεγχο ή τουλάχιστον ήταν πιο κινητική επιθετικά, η Ρεάλ όμως ήταν αυτή που κατάφερε να βρει το δρόμος προς τα δίχτυα. Στο 36ο λεπτό οι Μαδριλένοι βγήκαν γρήγορα μπροστά και ο Βινίσιους με τρομερό σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 1-0, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Όταν επέστρεψαν από αυτά, οι Άγγλοι πλησίασαν στην ισοφάριση με τον Ντε Μπρόινε, στο 52′, αλλά ο Κουρτουά έκανε μεγάλη επέμβαση στο σουτ εντός περιοχής κρατώντας το προβάδισμα για την ομάδα του. Ισοφάριση, όμως, που θα ερχόταν στη συνέχεια, όταν οι δύο Βέλγοι «μονομάχησαν» ξανά… Στο 67′ ο Γκουντογκάν έστρωσε για τον Ντε Μπρόινε και αυτός με σουτάρα με το εξωτερικό έκανε το 1-1, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Οι Ισπανοί αντέδρασαν και στο 78′ πήγαν για το 2-1 με την κεφαλιά του Μπενζεμά μετά τη σέντρα του Μόντριτς αλλά ο Έντερσον απέκρουσε, όπως έκανε και στο 90′ σε δυνατό σουτ του Τσουαμενί εκτός περιοχής, με το 1-1 να μένει ως το τέλος και να τα αφήνει όλα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας (17/5).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Αλάμπα, Καμαβινγκά, Κρόος (84′ Τσουαμενί), Μόντριτς (87′ Νάτσο), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (81′ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ακάνζι, Ρόδρι, Γκουντογάν, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Χάαλαντ.