Η Νιούκαστλ υποδέχεται την Άρσεναλ για την 35η αγωνιστική της Premier League με στόχο τη νίκη που θα τη φέρει ακόμη πιο κοντά στην εξασφάλιση της εξόδου στο Champions League και αεροπλάνο που πέταξε πάνω από το St’ James’s Park την ώρα του αγώνα είχε μήνυμα κατά των Σαουδαράβων ιδιοκτητών του κλαμπ.

Από την πρώτη στιγμή όταν οι μετοχές της Νιούκαστλ πέρασαν στην κατοχή του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και των συνεργατών του, στην Αγγλία υπήρξαν διάφορες αντιδράσεις. Αντιδράσεις που δεν στάθηκαν ικανές να χαλάσουν το deal, αφού και η Premier League έδωσε την έγκρισή της, παρά το γεγονός ότι αρχικά… έκανε τη δύσκολη.

Από τότε έχει περάσει 1,5 χρόνος και οι αντιδράσεις συνεχίζονται, όπως αποδείχθηκε τώρα, αφού την ώρα του αγώνα με την Άρσεναλ πέταξε ένα αεροπλάνο πάνω από το γήπεδο έχοντας το εξής μήνυμα: «Ελευθερώστε όλους τους κρατούμενους της Σαουδικής Αραβίας».

Πρόκειται για μια διαμαρτυρία – πρωτοβουλία οργανισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο λόγος είναι ότι στη Σαουδική Αραβία μάλλον δεν έχουν και τόσο υπόληψη τα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνέπεια να συνεχίζονται οι συζητήσεις για όλα όσα συμβαίνουν εκεί.