Η παιδική σεξουαλική κακοποίηση είναι ένα από τα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική -και όχι μόνο- κοινωνία και όλοι πρέπει, ο καθένας από την πλευρά του, να κάνουν κάτι για να εξαφανιστεί, με τον ΟΦΗ να στέλνει το δικό του μήνυμα μέσω ενός βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν τέσσερις παίκτες του.

«O στόχος είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι πίσω από κάθε εικόνα/βίντεο παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο βρίσκεται ένα πραγματικό παιδί που επαναθυματοποιείται κάθε φορά που αυτό το υλικό προβάλλεται. Αν συναντήσουμε τέτοιο υλικό είναι πολύ σημαντικό να μην το αγνοήσουμε αλλά να το ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ!», αναφέρουν στη σχετική ανάρτησή τους στα social media οι Κρητικοί, οι οποίοι συνεργάζονται με φορείς που ασχολούνται με το θέμα.

Έτσι, με τους Πραξιτέλη Βούρο, Γιάννη Θεοδοσουλάκη, Απόστολο Διαμαντή και Νίκο Χριστογεώργο να συμμετέχουν, ο ΟΦΗ δημοσίευσε ένα βίντεο για το πρόβλημα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, με την ελπίδα ότι αυτό σύντομα θα πάψει να υπάρχει και ο κόσμος θα γίνει καλύτερος, τουλάχιστον για τα παιδιά.

📍Ηχηρό μήνυμα κατά των εικόνων και βίντεο παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο στέλνουν η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 OFI Crete F.C. και η Safeline του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του FORTH-Institute of Computer Science Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Οι ποδοσφαιριστές Πραξιτέλης Βούρος, Γιάννης Θεοδοσουλάκης, Απόστολος Διαμαντής και Νίκος Χριστογεώργος πρωταγωνιστούν στην καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημερώνουν για τη δυνατότητα ανώνυμης καταγγελίας μέσα από την ιστοσελίδα SafeLine.gr. 👉 O στόχος είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι πίσω από κάθε εικόνα/βίντεο παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο βρίσκεται ένα πραγματικό παιδί που επαναθυματοποιείται κάθε φορά που αυτό το υλικό προβάλλεται. Αν συναντήσουμε τέτοιο υλικό είναι πολύ σημαντικό να μην το αγνοήσουμε αλλά να το ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ! #oficretefc #safeLinegr #onlinechildpornography #stopcsam #INHOPE #betterinternet #staysafeonline

Posted by SaferInternet4Kids on Tuesday, May 2, 2023