Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν σχεδόν σίγουρη για την πρόκρισή τους στους ημιτελικούς του Champions League μετά τη νίκη της επί της Μπάγερν Μονάχου με 3-0 στον πρώτο αγώνα και αυτό το «σχεδόν» εξαφανίστηκε στη ρεβάνς, όπου η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα με το 1-1 σφράγισε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει την -κάτοχο του τίτλου- Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Γερμανοί δεν είχαν άλλη επιλογή από το να επιτεθούν από το ξεκίνημα και στο 17′ είχαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με το τετ α τετ του Σανέ, ο οποίος όμως έκανε πολύ κακό τελείωμα… Το 0-0, επομένως, παρέμεινε και στη συνέχεια οι Άγγλοι υπενθύμισαν πόσο επικίνδυνοι μπορούν να γίνουν αν βρουν χώρους, ενώ στο 37′ είχαν κι αυτοί μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν, κερδίζοντας πέναλτι για χέρι του Ουπαμεκανό.

Ο Χάαλαντ, όμως, που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα άουτ, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με διπλή ευκαιρία για τη Μπάγερν με τους Κομάν και Τσούπο Μότινγκ. Οι Γερμανοί έψαχναν το γκολ που θα τους έδινε πίστη για τη συνέχεια αλλά τελικά, στο 57′, ήταν οι «πολίτες» αυτοί που το πέτυχαν με το ωραίο τελείωμα του Χάαλαντ μετά το νέο λάθος του Ουπαμεκανό (0-1).

Από εκεί και πέρα, με τα πάντα να έχουν κριθεί, το μόνο που κατάφερε η Μπάγερν ήταν να ισοφαρίσει (1-1) στο 83′ με πέναλτι του Κίμιχ μετά το χέρι του Ακάνζι σε σέντρα του Μανέ.

Μπάγερν Μονάχου: Ζόμερ, Παβάρ (78′ Στάνισιτς), Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Κανσέλο (63′ Ντέιβις), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ (64′ Μανέ), Μουσιάλα (72′ Μίλερ), Κομάν, Τσούπο-Μότινγκ (71′ Τελ).

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Άκε (67′ Λαπόρτ), Στόουνς, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (88′ Γουόκερ), Γκιουντογκάν, Γκρίλις, Χάαλαντ (84′ Άλβαρες).